lauantai 20. huhtikuuta 2013

Mustikka-valkosuklaa muffinssi

 
Tänään vähän herkuteltiin ja testikeittiössä valmistui mustikka-valkosuklaa muffinssit. Alkuperäinen resepti on Leila Lindholmin ja muokkasin reseptiä hiukan. Minä tein muffinsseista gluteenittomia ja  sitruunankuoren tilalle laitoin valkosuklaata. Tämä resepti oli helppo ja onnistui hyvin, muffinssit olivat todella mehukkaita ja valkosuklaa täydensi ihanasti mustikan makua :)
 
 
Mustikka-valkosuklaa muffinssit

Tarvitset:

100 g voita (sulatettua)
2 kananmunaa
1½ sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
4 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut.jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 ripaus suolaa
 
200 g pakaste mustikoita
100 g valkosuklaata
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
 
 
Tee näin: Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää seos taikinan sekaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Laita muffinssipellille vuokia ja laita niihin 2/3 osaa taikinaa. Ripottele muffinssitaikinan päälle mustikoita ja pilkottua valkosuklaata. Paista muffinseja uunin keski tasolla n. 12-15 min.
 

 
Ihania muffinssihetkiä teille!
 
Anne
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti