sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Omenapiirakka hunajamurun tapaan

Tänään on taas ollut menoa eli ensin antoisa koirien agilitykoulutus, sitten kotiin ja lasten kans puuhastelua sekä pihalla oksien raivausta. Sitten sisään ja kodin siivousta, lopuksi lapset kylvyn kautta pehkuun. Vielä energiaa riittää kun ei vaan istahda alas, koska silloin taitaa tämä tyyppi simahtaa...Aattelin, sitten vielä leipoa omenapiirakan, resepti on minun oma ja piirakan maku on ihanan täyteläinen ja mehukas :)

 
Omenapiirakka hunajamurun tapaan
 
Tarvitset:
 
Pohja
 
150 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
 
Täyte
 
3 munaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
2 dl kermaviiliä
3 omenaa
 
Päälle
 
1 rkl sokeria
1 rkl kanelia
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
 
 
Tee näin: Vatkaa voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne voin ja sokerin sekaan. Työstä käsin tasaiseksi taikinaksi ja levitä uunivuokaan. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Tee sillä välin täyte. Sekoita yhteen munat, sokerit, kerma ja kermaviili. Kaada seos uunivuokaan. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja painele tasaisesti täytteen sekaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista uunin alatasolla n. 40-45 min.

Nyt hetkesi rentoutumaan poreammeeseen ja sitten sohvalle...

Rentoa sunnuntai-iltaa teille kaikille!! :)

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti