keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sitruunainen masariinikakku


Tänään tein isännälle töihin vietäväksi sitruunaisen masariinikakun. Inspiraatio tähän kakkuun löytyi  Hembakat-lehden nettisivuilta. Kakku oli helppo tehdä vaikka siinä on useampi valmistusvaihe. Testikeittiön gluteeniton versio masariinikakusta saa erinomaisen arvosanan ;)
Sitruunainen masariinikakku
Tarvitset:
Pohjaan:
2 dl gluteenittomia jauhoja
½ dl perunajauhoja
( voit vaihtaa glut. jauhot + perunajauhot 2½ dl vehnäjauhoja)
2 rkl sokeria
100g kylmää voita /margariinia
1 munankeltuainen
Mantelitäyte:
200g mantelimassaa
100g huoneenlämpöistä voita/margariinia
2 munaa
2 rkl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
½ tl leivinjauhetta
Sitruunatäyte:
3 munaa
2 dl sokeria
½ dl glut. jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl tuorepuristettua sitruunamehua

Tee näin: Aloita tekemällä pohja. Sekoita yhteen jauhot, sokeri, voi sekä munankeltuainen ja puristele ne tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina pyöreään vuokaan (halkaisija n. 23-24 cm.), jossa on irroitettava pohja. Laita vuoka jääkaapin 30 min. ajaksi.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Tee seuraavaksi mantelitäyte. Raasta mantelimassa ja lisää joukkoon voi, sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita taikinaan yksitellen munat. Lisää jauhojen sekaan leivinjauhe ja vatkaa seos taikinan sekaan. Kaada myös mantelitäyte vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 23-25 min.
Tee viimeisenä sitruunatäyte. Vatkaa kevyesti yhteen munat ja sokeri. Lisää sekaan jauho, sitruunankuori sekä -mehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Ota kakku uunista ja kaada sen päälle sitruunatäyte. Jatka paistamista n. 15 min. ajan. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Koristele kakku tomusokerilla.

 Hmm, kakku maistuu ihanasti mantelille ja makeankirpeälle sitruunalle :)

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti