torstai 25. huhtikuuta 2013

Terveellisempi kookoshattu


Tänään sain kotiin uuden Hembakat-lehden ja tutkiskelin sitä vesikielellä...tänään en vielä leivo mitään raskaampaa, mutta viikonloppuna vispilä kyllä saa kyytiä ja testataan uusia reseptejä :) No tänään oli kuitenkin pakko tehdä jotain kevyttä ja hiukan terveellisempää herkkua. Päädyin kokeilemaan vanhasta Mat magasinet-lehdestä tällaista kookoshattu reseptiä. Näistä tuli kyllä maukkaita ja hyviä vaikka nämä ainoastaan sisälsivät 1 tl vaniljasokeria.  Kyllä tällaisella kookoshatullakin lähtee pahin hyvän nälkä tällaiselta herkkusuulta :)

Tummaan suklaaseen kastettu kookoshattu
Tarvitset:
50 g voita
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kermaa
200 g kookoshiutaleita
100 g tummaa suklaata
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Tee näin: Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kulhossa yhteen munat, vaniljasokeri ja kerma. Lisää joukkoon kookoshiutaleet ja voi ja anna taikinan turvota n. 10 min. Tee n. 20 kookoshattua ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla n. 15 min. Anna jäähtyä. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kasta kookoshatun pohja suklaassa. Laita leivinpaperin päälle jähmettymään.

Slurps!!

Nyt on isäntä kotiutunut iltavuorosta, ei kait tässä muu auta kun laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä koirien kanssa juoksulenkille...tsau!! :)

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti