sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Mustikka- ja valkosuklaamousse täytekakku


 
Tein toissapäivänä tällaisen täytekakun lentämistä harrastavalle 50-vuotiaalle miehelle. Kakun väreiksi toivottiin lime ja musta, jotta se sopisi muuhun koristeluun ja kattaukseen. Täytteenä kakussa oli mustikka-ja valkosuklaamousset ja pohjana vaalea kääretorttupohja. Kakku oli n 40 hengelle.
 
Mustikka- ja valkosuklaamousse täytekakku
 
Tarvitset:
 
Kakkuun tulee 4 vaaleaa kääretorttupohjaa
 
Yhteen pohjaan:
 
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ rkl gluteenitonta jauhoa
 
Mustikkamousse
 
300 g mustikoita
1 dl sokeria
5½ tl liivatepulveria (Dr. Oetker) (n.11 liivatelehteä)
4½ dl Flora vispiä
 2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
 
Valkosuklaamousse
 
300 g valkosuklaata
5 dl Flora vispiä
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
 
Sokerikreemi
 
250 g huoneenlämpöistä margariinia
1 tl vaniljasokeria
n. 8 dl tomusokeria
2 rkl vettä
 
 Kostutus
 
Maitoa sekä vaniljasokeria
 
Kuorrutus
 
vajaa 1 kg värjättyä sokerimassaa
 
Aloita kakun teko leipomalla kääretorttupohjat sekä tee mousset ja sokerikreemi valmiiksi.
 
Kääretorttupohja
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos munavaahdon joukkoon varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220 asteessa uunin keskitasolla n. 14-15 min. Anna jäähtyä kunnolla!
 
Mustikkamousse
Keitä aina ostetut pakaste marjat siltä varalta, että ne sisltävät bakteereita. Sulata pakaste mustikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Laita sose  ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa hetki. Tee liivatejauhe ohjeen mukaan ja lisää se kattilassa olevan mustikkasoseen sekaan. Sekoita kunnes liivate on liuennut soseen sekaan. Anna jäähtyä. Vatkaa Flora vispi  ja vaniljasokeri. Sekoita sekaan tuorejuusto ja jäähtynyt mustikkasose. Sekoita mousseen lopuksi vaniljakreemijauhetta. Anna mustikkamoussen olla jääkaapissa muutama tunti ennen kakkuun laittoa, jotta se jähmettyy tarpeeksi.
 
Valkosuklaamousse

  Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla.Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sekä vaniljasokeri joukkoon. Lisää sekaan jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi.
 Laita mousse jääkaappiin
 
Sokerikreemi
 Lisää margariini, tomusokeri, vaniljasokeri sekä vesi kulhoon ja vatkaa tasaiseksi kreemiksi. Laita kreemi jääkaappiin.
 
 
Kakun kasaus
 
Kakkupohjan kostutuksessa käytän max ½ dl nestettä per muna.Täytä kakkuvälit vuorotellen mustikka- sekä valkosuklaa moussella. Tasoita kakun laidat terävällä veitsellä. Levitä ohut kerros voikreemiä kakun päälle ja laita kakku kylmään ennen kuin levität sokerimassan kakun päälle. Sokerikreemi toimii tarttumapintana sokerimassalle ja kreemi sulkee kosteuden kakun sisälle, jolloin sokerimassa ei ala "hikoilla". Kauli sokerimassa tarpeeksi suureksi ja levitä levy kakun päälle. Leikkaa sen jälkeen ylimääräinen massa pois. Tasoita kakun pinta tasaiseksi. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
 
Anne
 

4 kommenttia:

  1. Kyllä sie Anne, aina vaan jaksat,olet oikea "Super nainen"!
    Marianne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän minä aina leipoa jaksan, mutta välillä tuntuu ettei tunnit vuorokaudessa riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä :)

      Poista
  2. kakku oli loistava ulkoisesti ja sisäisesti!kakkua kuvattiin joka kantilta lentäjä vieraat olivat aivan ihmeissään että kuka voi keksiä ja tehdä tuollaisen kakun! kiitos anne ihanasta kakusta !!!!!juhlat onnistui muutenkin tosi hyvin vähän kyllä väsytti eilen mutta eiköhn se siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että kakku maistui hyvälle ja että se muutenkin oli mieleinen :) Sinullakin oli juhlissa paljon hommaa kun hoidit koko ruokailupuolen, kiva että juhlat oli onnistuneet :)

      Poista