sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Vaniljapulla

 Ihanaa äitienpäivää kaikille! Meilläkin vietetään suomen äitienpäivää, kun asutaan tässä rajan tuntumassa. Lapset yllätti minut aamulla itse piirtämillä äitienpäiväkorteilla :) Alettiin sitten heti aamupalan jälkeen lasten kanssa yhdessä leipomaan. Mukava touhuta yhdessä lasten kanssa vaikka jauhot vähän pöllyääkin ympäri keittiötä. Innostuttiin tekemään vaniljapullia, nämä pullat tehdään uunipellille ja ne leikataan paloiksi paistamisen jälkeen. Inspiraation lähteenä oli Lyxiga skurna vaniljbullar resepti Maud Onnemarkin Lättbakat-kirjasta. Muokkasin reseptiä hiukan ja pullista tuli todella herkullisia.
 
 
Vaniljapulla
 
Tarvitset:
 
1 pussi kuivahiivaa
3 dl maitoa
1 rkl fiberhusk
3/4 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
n. 9-10 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa fiberhuskin + glut.jauhot, 11-12 dl vehnäjauhoja)
150 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
 
Vaniljakreemi:
 
3 dl maitoa
3 rkl sokeria
1 ½ rkl Maizena maissitärkkelystä
4 kananmunan keltuaista
2 tl vaniljasokeria
 
Täyte:
 
75 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
½ dl tomusokeria
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
 
1 muna pullien voiteluun
 
Kuorrute:
 
2 dl tomusokeria + vähän vettä
 
Tee näin: Aloita tekemällä vaniljakreemi. Kiehauta maito, sokeri, maissitärkkellys ja munankeltuaiset koko ajan vatkaten. Kun seos paksuuntuu lisää sekaan vaniljasokeri. Anna kreemin jäähtyä. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja sekoita maitoon fiberhusk sekä kuivahiiva. Lisää sekaan sokeri, munat, leivinjauhe sekä suurin osa jauhoista. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen voi/margariini. Työstä taikina tasaiseksi. Jos on tarvetta lisää jauhoja, itse jätin gluteenittoman taikinan vähän löysemmäksi. Anna taikinan nousta leivinliinan alla n. 40 min. Sekoita pullan täyte valmiiksi. Kauli puolet taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä päälle vaniljakreemi. Kauli loput taikinasta levyksi. Levitä päälle täyte ja rullaa levy rullaksi. Leikkaa rullasta 24 siivua ja asettele ne uunipellillä olevan vaniljakreemillä päällystetyn taikinalevyn päälle. Anna nousta n. 1h.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele vatkatulla munalla ja paista uunin alatasolla n. 25 min. Leikkaa pullat paloiksi. Sekoita kuorrute ja pursota se pullien päälle.
 
 
 
Mukavaa ja herkullista sunnuntai-iltaa kaikille!! :)
 
Anne
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti