maanantai 3. kesäkuuta 2013

Hyvät mokkapalat


Tässäpäs teille nyt tämä lupaamani ihanan kuohkea ja herkullinen mokkapala resepti. Tein paloja gluteenittomina sekä tavallisista vehnäjauhoista ja molemmat onnistuivat loistavasti. Löysin tämän reseptin Baking my dream cakes-blogista ja tämä on ollut tähän mennessä paras testaamani mokkapala resepti. Kokeilkaa ihmeessä!!
 
 

Suuri apu leipomisessa on kyllä tämän minun uusi Kitchenaid Artisan monitoimikone :) Olin aivan innoissani kun sain tehtyä kerralla neljään pellilliseen kuorrutten, siinä olisi kyllä ollut melkoinen homma vatkata se määrä sähkövatkaimella...
 
 
Hyvät mokkapalat
Tarvitset:
200 g voita
 5 kananmunaa
 4 dl sokeria
 4 dl  Sunnuntai gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
 1 dl kaakaota
 2 tl leivinjauhetta
 2 tl vaniljasokeria
 2 dl maitoa
 
 
Kuorrute:
75 g voita
 1/2 dl vahvaa kahvia
 5 dl tomusokeria 
(alkuperäisessä reseptissä 4 dl)
 2 rkl kaakaota
 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Strösseliä tai kookoshiutaleita
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
 
 
Tee näin: Aloita sulattamalla voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekä yhdistä maito ja voisula. Lisää munavaahdon sekaan vähän kerrallaan, vuorotellen jauhoseosta ja maito/voisula seosta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 min. Sulata kuorrutteen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja koristele. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi. Valmis!
 
 

Maukkaita mokkapala hetkiä kaikille!! :)

Anne


10 kommenttia:

  1. Kiitos Anna, sainpa taas uuden mokkapala reseptin.
    Meillä Tomas tykkää mokkapaloista ja me itsekin.
    sinä olet kova liepomaan ja aina on niin herkullisen
    näköisiä leivonnaisia.
    Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva! Kokeile ehdottomasti tätä reseptiä, tämä on paras!

      Poista
  2. Kiva blogi sinulla, täynnä ihania leivonnaisia ja täältä löytyy nyt minun ehdoton suosikkini mokkapalojen joukosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Kiva kun kävit kurkkaamassa minun blogia ja tämä sinun blogin mokkapala resepti on kyllä paras ikinä :)

      Poista
  3. Löytyihän se! Vähän erit mittasuhteet kuin aiemmin käyttämissäni ohjeissä, pitää testata saako näistä yhtä ihanan pehmoisia kuin kisapaikalla oli :) Monipuolinen blogi sinulla, kivoja sisustusjuttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Kiva, että olet käynyt lukemassa blogiani. Nyt vaan testaamaa mokkapala reseptiä, ne kyllä varmasti onnistuu :) Olisi mukava jos laittaisit tänne kommenttia minkälaisia mokkapaloista tuli.

      Poista
  4. Mokkapalat uunissa! oli pakko testata mun "uutta" kenwoodin varmaan 70 luvun yleiskonetta jonka poikaystävä toi työpaikaltaan kierrätyksestä. Kone toimi moitteettomasti kovaa ääntä lukuunottamatta toivottavasti mokkapalatkin ;) terkuin marski

    VastaaPoista
  5. Taitavat nuo vanhat retro koneet olla kestävämpiä kun nykyajan koneet. Toivottavasti tuli hyviä mokkapaloja :)

    VastaaPoista
  6. On hyvää. Mutta ei kannata syödä paljoa minä innostuin niin maha meni sekasin huomenna otan 1 kerrallaan kiitos tästä blogista

    VastaaPoista
  7. Käykö muut gl jauhot esim semperin, kun tuo sunnuntai sisältää vehnätärkkelystä? Ja tarkoitatko kaakaojauhetta mitä voi myös juoda maidon kanssa vai sitä vahvempaa tummaa cacao jauhetta?

    VastaaPoista