torstai 25. heinäkuuta 2013

Helppo scones

 
Aamulla hoksasin, että olin eilen jälleen kerran unohtanut ostaa itselleni gluteenitonta leipää. No, päätin sitten leipoa aamiaisleipää. Scones on hyvä ja helppo leipä, joten leipasin pellillisen sitä.
 
 
Scones 
 
Tarvitset:
 
2½ dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
200 g kermaviiliä
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 
Tee näin: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini ja kermaviili. Sekoita sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Levitä taikina levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (käytä jauhoja kun painelet ettei taikina tartu käteen kiinni). Paista uunin keski tasolla n. 15 - 17 min. kunnes leivän pinta on kullanruskea. Leikkaa leipä paloiksi. Englantilaisten suosimat skonssit voidaan nauttia vaikka juuston taikka marmeladin kera.
 
 
Maukasta torstaipäivän jatkoa kaikille!! :)
 
Anne 
 

2 kommenttia:

  1. Sainpa taas hyvän reseptin,
    helppo tehä. kiitos!
    Ritva.

    VastaaPoista