torstai 22. elokuuta 2013

Kotitekoinen mansikkahillo

 
Eilen tein itse mansikkahilloa, se oli niin helppo tehdä. Ihmettelen miksi usein tuleekin ostettua kaupasta tuota teollista hilloa, siinä ei yleensä ole paria mansikkaa enempää nuita marjoja. Omatekoisen hillon koostumus oli juuri samanlainen kuin ostetussa, mutta maku oli miljoona kertaa parempi ja tiedän ainakin täysin että se on täyttä tavaraa. 
 
Kotitekoinen mansikkahillo
 
Tarvitset:
 
1 litra mansikoita
1/4 dl vettä
2½ dl hillosokeria
 
 
Tee näin: Kaada mansikat ja vesi kattilaan. Kuumenna pikkuhiljaa ja lisää hillosokeria vähän kerralla, sekoita varovasti. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna kiehua n. 10 min. Sekoita välillä varovasti. Poista vaahto pinnalta lusikalla. Anna hillon jäähtyä n. 30 min. ja sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, kunnes se alkaa kiinteytymään. Hillo hyytyy täysin noin vuorokaudessa. Anna hillon jäähtyä kunnolla, ennen kuin  laitat sen lasipurkkiin. Säilytä viileässä.
 
Anne
 

2 kommenttia:

  1. kyllä on herkullisen näköistä!minun mielestä kaupan hilloissa on käynyt marjakato,ennenvanhaan mansikkahillokin oli tosiaan marjahillo eikä värikästä mössöä!itsetehty on aina parempaa!tuon kans kun vielä täräyttää vohvelit niin aah mikä herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo omatekoinen mansikkahillo kruunasi tekemäni pannarin. Nykyään kaupan hillot on vain melkeinpä pelkkää sokerimössöä, johon on heitetty sekaan pari hassua marjaa. Hillon tekeminen on niin helppoa, että taidanpa tehdä sitä jatkossakin :)

      Poista