sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sitruunainen sokerikakku

 
Tänään teki mieli tehdä sitruunainen sokerikakku. Resepti on Hembakat-lehdestä, jonka muokkasin gluteenittomaksi. Tämä kakku on helppo tehdä ja se on slurps niin hyvää.

 
Sitruunainen sokerikakku
 
Tarvitset:
 
75 g voita/margariinia
3 munaa
2 dl hienoasokeria
1½ dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
 
Kuorrutus
 
3 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.


Tee näin: Voitele ja jauhota vuoka, n. 1½ litrainen. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Kaada sekaan maito sekä sulatettu voi/margariini. Sekoita taikinaan myös sitruunan  raastettu kuori. Yhdistä jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos varovasti taikinan sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakku uunin alatasolla n.40 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin levität kuorrutteen.  Kuorrute: Sekoita tomusokeri ja sitruunan mehu. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Anne
 


2 kommenttia:

  1. Hyvää oli! Ja oli muutenkin mukava sunnuntai ilta teidän tykönä!

    VastaaPoista