sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Leopardikakku

 
Tehtiin tyttöjen kanssa isänpäiväkakuksi Leopardikakku. Reseptin löysin vanhasta Hembakat-lehdestä. Tämä on suklaanrakastajien unelma!
 
Leopardikakku
 
Taikina 1

 75 g voita
 100 g valkoista suklaata
 1 muna
 1½ dl sokeri
 1 tl vaniljasokeria
 2 dl gluteenitonta jauhoa
(voit vaihtaa glut.jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
 1 tl leivinjauhetta
 3/4 dl maitoa
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
 
Tee näin: Pilko suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita muna ja sokeri kulhossa. Lisää sekaan leivinjauhe, vaniljasokeri, jauhot sekä maito. Sekoita viimeisenä joukkoon suklaa-voi sekoitus.
 
Taikina 2

 75 g voita
 100 g tummaa suklaata
 1 muna
 1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 2 msk kaakaota
 2 dl gluteenitonta jauhoja
 1 tl leivinjauhetta
 3/4 dl maitoa
 
Tee samalla tavalla kuin taikina 1. Voitele ja vuoraa kakkuvuoka jauhoilla (halkaisija n.22 cm). Käytä mielellään vuokaa, jossa on irroitettava pohja. Laita vuorotellen taikinoita vuokaan niin, että muodostuu leopardikuvio. Paistoin kakkua  175 asteessa n. 35-40 min. Ohjeen mukaan paistoaika oli n. 15-20 min, mutta minun kukkuni oli siinä vaiheessa kyllä aivan liian raaka. Ohjeen mukaan kakkua ei tule paistaa aivan valmiiksi, vaan sen tulisi olla sisältä hieman raaka. No, meidän kakku paistui kyllä melko kypsäksi, mutta kyllä se vain oli hyvää :)

 
Vaalea kuorrute
 150g valkosuklaata
150 g tuorejuustoa
 
Tumma kuorrute
50g tummaa suklaata
50g tuorejuustoa
 
 Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita suklaa tuorejuuston kanssa tasaiseksi. Levitä ensin vaalea kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja tee tummalla kuorrutteella pilkut. Alkuperäsen ohjeen mukaan leopardikakku koristellaan pelkästään vaalealla kuorruteella sekä kookoshiutaleilla ja mustikoilla. Me tehtiin kakusta vähän toisenlainen :)
 
 
Hyvää isänpäivää isännälle!
 
Anne
 



2 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Kyllä jakilla naama loisti kun rakastaa suklaaleivonnaisia!!!!

    VastaaPoista