torstai 5. joulukuuta 2013

Piparkakku juustokakku


Tänään me käytimme lasten kanssa osan sunnuntaina tehdyistä piparkakuista toisen herkun valmistukseen. Me leivoimme maailman ihanimman makuisen piparkakku juustokakun. Kotikin tuoksuu niin jouluiselta :) Helppoa ja hyvää!

Piparkakku juustokakku

Tarvitset:
 
Pohja
   100 voita tai margariinia
30 keskikokoista piparkakkua
 
Täyte
200 g tuorejuustoa
1½ dl sokeria 
3 munaa 
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua mausteneilikkaa

Kuorrutus

200 g crème fraiche
1½ dl tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
 

Tee näin: Sulata voi/margariini ja anna sen jäähtyä. Murenna piparkakut sauvasekoittimella, sekoita rasva murusten sekaan. Levitä seos vuokaan, jossa on irroitettavat laidat (halkaisija n. 22-24 cm). Paista uunin keskitasolla n. 10 min. Sekoita yhteen tuorejuusto ja sokeri, lisää sekaan yksitellen kananmunat ekä lopuksi mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte piparkakkupohjalle ja paista uunin keskitasolla n. 30 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Tee lopuksi kuorrutus, sekoittamalla yhteen crème fraiche ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja koristele piparkakuilla.
 
 
Nyt hihat heilumaan ja piparkakku juustokakun tekoon!!

Anne

1 kommentti:

  1. Näyttää niin kauniilta!! Ja ainakin kuullostaa herkulliselta.. Pitänee kokeilla :)
    /TiinaTitityy

    VastaaPoista