lauantai 31. elokuuta 2013

Kattokruunun tuunaustarvikkeet Party Production-liikkeestä


Löysin kivan nettikaupan,  Party Productions on liike josta löytyy melko laajasti koristelutarvikkeita erilaisiin juhliin. Täältä löysin minun kruunuun tuunaustarvikkeita, tilasin 6 kpl:tta erivärisiä kristalliketjua ja vähän muita koristeita.

Kuva on lainattu www.partyproductions.se -sivulta
Kuva on lainattu www.parytproductions.se -sivulta
Nämä kauniin väriset kristallit on tehty akryylilasista. Kiva päästä tuunaushommiin ja kaiken kukkuraksi mukava kun löysin taas tuon minun kadoksissa olleen inspiraation :) Nyt odotellaan pakettia...
 
Inspiraatiorikasta lauantaita kaikille!!
 
Anne



torstai 29. elokuuta 2013

Kattokruunun tuunaamisen suunnittelua...

Eilisessä postauksessa haaveilin uuttaa värikästä kattokruunua keittiöön. Eräs lukija kommentoi eilistä tekstiä ja siitä lähtikin sitten kipinä tuunata minun vanha lamppu uuteen uskoon, sen sijaan että ostaisn uuden. Haluan lamppuuni enemmän väriä ja loistetta. Löysin netistä hyvän kaupan, josta löytyy melko paljon hienoja ja säihkyviä tuunaustarvikkeita. Nyt tilausta tekemään ja ensi viikolla päästäänkin sitten tositoimiin.
 
 
Minun keittiön kattokruunu ilman tuunausta...
 
Kuva lainattu www.wohnzimmer.se -sivuilta
Tämän tyylisen kattokruunun minä haluasin, jännä nähdä minkälaisen saan lampustani tuunattua :)
 
Anne
 

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Valoa pimeisiin syysiltoihin


Koirien kanssa iltalenkille lähtiessä hämärsi vähän ja taivas oli kauniin sininen. Hetkessä pimeä valtasi kaiken ja ilman lamppua ei enään pärjännytkään.


Niin se syksy ja pimeät tulevat väkisinkin. Täytyy vain hyväksyä se, että hetkessä ollaan siirrytty valoisista öistä täysin säkkipimeisiin.  No, ei se oikeastaan haittaa. Nyt on kiva tuoda kotiin tunnelmaa kynttilöillä sekä lampuilla. Minulla onkin pieni haave...



Kuva on lainattu www.wohnzimmer.se -sivuilta.

Haluaisin niin hankkia tällaisen värikkään lampun keittiöön. Se piristäisi kummasti tällä väriloistollaan pimeitä syysiltoja. Tämän lampun löysin Wohnzimmer-nettikaupasta, eikä hintakaan ole ollenkaan paha. Minäpäs tässä jatkan haaveilua...

Anne


sunnuntai 25. elokuuta 2013

Nyt minäkin innostuin uudestaan...


Olen viime syksystä lähtien kulkenut tyttöjen kanssa heppahommissa taustajoukkoina ja mitenkäs siinä sitten kävikään...vanhana hevostyttönä ostaa päräytin itselleni ratsastushousut sekä -kengät ja kapusin myös hevosen selkään. Siinä samallahan me kaikki kolme typyä ridaillaan kerralla. Viimeksi olen ratsastanut kokonaisen tunnin verran 13 vuotta sitten. Uuttahan minulle nyt sitten tässä hommassa on tämä western-tyylillä ratsastaminen. Hyvinhän se onnistui ja tein jopa erilaisia tehtäviä ja laukkasinkin. Kyllä tämä ratsastus on kuitenkin niinkuin pyörällä ajaminen, että kun sen kerran oppii niin sen osaa. Onhan siinä tietysti vielä hiomista näin pitkän tauon jälkeen, mutta oli se vain mahtava tunne olla hepan selässä.
 
 
 
 Tytöt tykkäsi kovasti kun mentiin yhtäaikaa ja kyllä me jatketaan ehdottomasti tämän lajin harrastamista näin :) Suuri kiitos mummolle kun oli pikkuneidin kaverina sekä toimi kuvaajana.
 
Kaikinpuolin mukava viikonloppu takana perheen ja mukavien harrastusten parissa. Omille taitaville agilityryhmäläisillekin olen tänään vetänyt mukavat treenit ja sen jälkeen tehtiin omien koirien kanssa myös onnistuneet harjoitukset. Emmin kanssa kilpaillaan ensi viikonloppuna ja Welho pääsee starttaamaan omissa kisoissa, kun tuo nukutuksen jälkeinen 28-vuorokauden varoaika päättyy.
 
 
Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa!! :)
 
 
Anne

lauantai 24. elokuuta 2013

Hei haloo, kuka siellä?

 
 
 
Olisi kiva tietää kuka blogiani lukee? Sivuilla kun on päivittäin ihan kivasti lukijoita :D Nyt vain haluaisin vähän tietää teistä jotakin ja miksi käytte lukemassa blogiani? Jos itsellänne on blogi, niin laittakaa ihmeessä tänne linkki, sillä käyn mielelläni lukemassa teidän juttuja. Pienikin merkki käynnistäsi olisi kiva, sillä kommentteja on aina kiva lukea :)
 
Anne

perjantai 23. elokuuta 2013

Makuuhuoneen kuvia

 
 
Tässä on nyt vierähtänyt reilu puolivuotta kun aloitin tämän blogin. Nyt vasta sain aikaiseksi laittaa tänne nuita makkarikuvia. Nyt on muutenkin tässä muutaman viikon ajan ollut sisustusinspiraatio vähän kadoksissa, eikä ole oikeastaan huvittanut oikein sisustaa mitään. Uudet verhot olen hankkinut makkariin useampi viikko sitten, mutten ole niitäkään saanut ikkunoihin asti. Olen vain laittanut myyntiin kaikkea ylimääräistä tavaraa jota en oikeastaan tarvitse, saan vähän kaappeihin tilaa...ehkäpä uudelle tavaralle. No, eiköhän se inspiraatio jostakin löydy :)
 
 
Talossa onkin kaikkein tärkeintä, että on kunnolla kaappitilaa. Säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa. Me hankittiin makuuhuoneeseen toissavuonna Ikeasta kunnon kaapit liukuovilla. Kaappi on yhden seinän mittainen ja korkeutta on lattiasta kaattoon asti, sinne mahtuu hyvin meidän kaikkien vaatteet ja vähän muuta tavaraa. 
 
 
Makkarin olemme tehneet uudelle puolelle ensimmäisenä valmiiksi vuonna 2006 ja vieläkin olen tyytyväin kaikkiin materiaaleihin jotka me silloin valitsimme...yleensä minulla tuntuu, että esimerkiksi tapetteja täytyy vaihtaa parin vuoden välein kun niihin kerkeää kyllästyä. Pidän kuitenkin tästä lilasta medaljong-tapetista (Borås Tapeter) yhtäpaljon tänä päivänä kun silloin 7 vuotta sitten :)
 
Halusin suuren makuuhuoneen, jotta me kaikki mahduttaisiin nukkumaan samassa tilassa. Nyt on kuitenkin aika vanhimman tyttären saada omahuone, joten kohta me siirrymme sitten tuonne yläkertaan kun se valmistuu. Sinne meille tulee kaksi makuuhuonetta. Tästä huoneesta tulee sitten varmaan jonkinlainen askartelu/vapaa-ajan huone, saa nähdä mitä keksitään.

 
Sermin takana on koululaisen nurkkaus. Parvisänky pääseekin sitten uuteen kotiin, kun se ei mahdu vinttiin. Uusi sänkyhän me jo ostettiin valmiiksi Ikean yöshoppailusta. Meidänkin täytyy hankkia uusi sänky, kun nykyinen on liian tilaa vievä yläkertaan. Pienimmän metallirunkoinen sänky sentään mahtuu uuteen makkariin, eikä onneksi tarvitse uutta.
 
Akvaariosta näkee suoraan olohuoneeseen. Sen puhdistus ja huolto tapahtuu tältä puolelta. Akvaarion alle on rakennettu "salakaappi", joka on paneelin takana piilossa. Siellä on akvaarion pumppu ja sähköt poissa näkösältä. Isäntä on rakentanut sen niin, että yhdellä piilossa olevan salvan pyöräytyksellä saa kätevästi koko etupaneelin pois. Aika kätevää vai mitä :)
 
Mukavaa perjantain jatkoa kaikille!!
 
Anne
 




torstai 22. elokuuta 2013

Kotitekoinen mansikkahillo

 
Eilen tein itse mansikkahilloa, se oli niin helppo tehdä. Ihmettelen miksi usein tuleekin ostettua kaupasta tuota teollista hilloa, siinä ei yleensä ole paria mansikkaa enempää nuita marjoja. Omatekoisen hillon koostumus oli juuri samanlainen kuin ostetussa, mutta maku oli miljoona kertaa parempi ja tiedän ainakin täysin että se on täyttä tavaraa. 
 
Kotitekoinen mansikkahillo
 
Tarvitset:
 
1 litra mansikoita
1/4 dl vettä
2½ dl hillosokeria
 
 
Tee näin: Kaada mansikat ja vesi kattilaan. Kuumenna pikkuhiljaa ja lisää hillosokeria vähän kerralla, sekoita varovasti. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna kiehua n. 10 min. Sekoita välillä varovasti. Poista vaahto pinnalta lusikalla. Anna hillon jäähtyä n. 30 min. ja sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, kunnes se alkaa kiinteytymään. Hillo hyytyy täysin noin vuorokaudessa. Anna hillon jäähtyä kunnolla, ennen kuin  laitat sen lasipurkkiin. Säilytä viileässä.
 
Anne
 

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kierrätyslöydöstä muistitaulu

 
Käytiin maanantaina ruokkiksella työkaverini kanssa Kalixin kierrätyksessä. Kiva taas päästä tekemään vähän edullisia löytöjä, kun melkein koko kesän olen pitänyt taukoa. Nyt löysin monta vanhaa metallilautasta hinta 5-10 kr/kpl, nämä on niin upeita. Ne ovat vain vähän tummuneet, mutta puhdistuksen jälkeen ne ovat kuin uusia. Löysin myös pari kaunista valokuvakehystä, toinen näistä vanhoista kehyksistä on tehty aidosta pronssista. Kehykset ovat aivan loistavassa kunnossa ja jälleen halvalla sain eli maksoin niistä 15 kr/kpl :)
 
 
Meillä kun on paljon tuota muistettavaa, niin innostuin tekemään toisesta kehyksestä muistitaulun. Tämä on erittäin helppo toteuttaa...eli leikkaa mieleisestä skräppäyspaperista kehykseen sopiva pala ja laita se paikoilleen.
 
 
Kehyksen lasiin voit sitten kirjoittaa muistettavat asiat. Whiteboard-tussilla on hyvä kirjoittaa liukkaalle pinnalle ja jälki on helppo pyyhkiä pois kuivalla liinalla. Muistitaulu on valmis!
 
Anne

tiistai 13. elokuuta 2013

Mansikka-sitruunamousse täytekakku

Tässä tämä lupaamani täytekakku resepti. Pikkuneiti toivoi omille 3-vuotissynttäreille keijukakkua ja tällaisen minä tein. Kuten tiedätte, niin mansikka ja sitruuna sopivat aivan älyttömän hyvin yhteen... kakku oli ihanan raikas ja kesäinen makuelämys :)
Mansikka-sitruunamousse täytekakku
(n.40 hengen)
Pohja
Tarvitset:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen
Tee näin: Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos munavaahdon joukkoon varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220 asteessa uunin keskitasolla n. 14-15 min. Anna jäähtyä kunnolla! Tein kakkuun neljä tällaista kakkupohjaa.

Tee seuraavana valmiiksi mousset ja sokerikreemi.
Mansikkamousse
Tarvitset:
500g mansikoita
5 dl mansikkakermaa
150 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
(2 rkl sokeria)
Tee näin: Survo mansikat haarukalla (jos käytät pakastemansikoita kaada ylimääräinen neste pois). Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää vaahtoon survotut mansikat, vaniljakreemijauho ja makusi mukaan sokeria. Sekoita mousse kevyesti tasaiseksi. Laita mousse jääkaappiin kunnes alat täyttämään kakkua.
Sitruunamousse
Tarvitset:
5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
300 g Lemon curdia (Mackays)
2 tl vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
Tee näin: Vatkaa kerma vaahdoksi  ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää vaahtoon Lemon curd, vaniljasokeri sekä vaniljakreemijauhe. Sekoita mousse kevyesti tasaiseksi. Laita mousse jääkaappiin kunnes alat täyttämään kakkua.
Sokerikreemi
200 g margariinia tai voita
6-7 dl tomusokeria 
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Tee näin: Lisää margariini, tomusokeri, vaniljasokeri sekä vesi kulhoon ja vatkaa tasaiseksi kreemiksi. Laita kreemi jääkaappiin. Jos kreemi on levitys vaiheessa liian kovaa, voit käyttää sitä hetken mikrossa, jotta se on helpompi levittää.

Kostutus
Kakkupohjan kostutuksessa käytän max ½ dl per muna eli tähän koko kakkuun käytin
n. 7 ½ dl Sprite- limonaadia.
Kakun täyttäminen
Täytä kakkuvälit vuorotellen mansikka- ja sitruunamoussella. Tasoita kakun laidat terävällä veitsellä. Levitä ohut kerros voikreemiä kakun päälle ja laita kakku hetkeksi kylmään ennen kuin levität marsipaanilevyn kakun päälle.

Kuorrute ja koristeet
Vaaleanpunaisen marsipaanilevyn päälle tein keijun ja muut koristeet sokerimassasta.
Vaaleanpunainen pursotus
2½ dl mansikkakermaa (vaahdotettuna)
vaniljakreemijauhetta
Mintunvihreä pursotus
2½ dl Flora vispiä (vaahdotettuna)
3 rkl Lemon curdia
Vihreää pastaväriä
vaniljakreemijauhetta
Vaahdot on helpompi pursottaa kun ne ovat kylmiä. Tee kakkuun pursotukset haluamallasi tavalla.

Ihania kakkuhetkiä!! :)

Anne


maanantai 12. elokuuta 2013

Eiköhän se tästä...

Sori, nyt on kyllä tämä bloggaaminen jäänyt vähän vähemmälle...nämä pari rankkaa työviikkoa on vienyt täysin minun voimat. Aamusta iltaan töiden tekeminen + työmatkat päälle ei näköjään oikein ollut minun juttu. Joka toinen päivä vapaatakaan ei pelastanut minua uupumukselta. Ei ole kerta kaikkiaan jaksanut tehdä kauheasti ylimääräisiä juttuja. Ainostaan olen koiria treenaillut, Emmillä käynyt kisaamassa ja tyttöjen kanssa ollaan käyty ratsastamassa ja raveissa. Remonttikin on ollut nyt tauolla kun olen ollut niin paljon töissä.


Tänään siirryttiinkin sitten normaaliin työrytmiin ja ollaan koko henkilökunta paikan päällä. Voi, mitä luksusta oli tänään päästä lähtemään kotiin klo 15 ilta 20 sijasta. Työpäivä tuntui lyhyeltä :) Eiköhän se tästä, kun pääsee palautumaan...sitten vaan sama draivi päälle ja touhuamaan kaikenlaista.

Kiva on ollut nähdä kuitenkin, että blogissa on ollut liikennettä vaikka on ollut useampi päivä päivitysten välissä. Päivinä jolloin en ole päivitystä laittanut on kävijöitä kuitenkin ollut 50-100 kpl. Mukava juttu!

Anne

tiistai 6. elokuuta 2013

Kierros Oulussa

Tänään käytiin porukalla Oulussa, käytettiin Welhoa siellä eläinlääkärissä. Welho loukkasi viime viikolla hampaansa ja se halkesi melko pahasti. Koko hammas poistettiin nukutuksessa ja samalla röntgenkuvattiin koiralta lonkat, kyynäreet, olat ja selkäranka. Hampaan poisto onnistui hyvin ja kaikki kuvatut paikat näyttivät olevan kunnossa. Mahtavaa, että koira on terve :)  Nyt voi hyvällä mielin jatkaa treenaamista. 
 
Welho saanut rauhottavaa ennen nukutusta.
Sillä välin kun Welho oli lekurissa me pärtsäiltiin kaupungilla. Me käytiin syömässä, jätskillä ja kierreltiin parilla kirpparilla. Lapset kyllästyivät kirppareihin, niin en oikeastaan kerennyt tekemään minkäänlaisia löytöjä :) Reilussa parissa tunnissa koira oli hoidettu valmiiksi ja kun se oli ollut jonkin aikaa heräämössä me päästiin lähtemään kotimatkalle. Illalla kävin vielä treenaamassa Emmillä agilityä. Welho saikin jäädä kotiin levähtämään ja jatkamaan unia, oli kyllä melko väsynyt kaveri.
 
Nyt nukkumaan, sillä huomenna on taas tiedossa piiiitkä työpäivä :)
 
Anne
 
 

maanantai 5. elokuuta 2013

Hyvät suklaakeksit

Leivoin näitä suklaakeksejä tyttäreni synttäreille. Nämä keksit onnistuvat aina, ne ovat helppo tehdä ja kaiken lisäksi maistuvat taivaallisen hyvälle. Kokeilkaa!!
 
 
Hyvät  suklaakeksit
 
Tarvitset:
200 g suklaata
150 g voita/margariinia
2 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
½ dl tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
 
 
 
Tee näin: Aloita leikkaamalla suklaa rouheeksi terävällä veitsellä. Vatkaa huoneen lämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan munat yksitellen. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola. Lisää seos voivaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi vaahdoksi. Lisää rouhitut suklaapalat taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita  pari ruokalusikallista taikinaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille keoiksi ja tasoita niiden pintaa lusikalla. Jätä keksien väliin leviämisvaraa, ettei ne leviä yhtenäiseksi levyksi. Kypsennä 12-14 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes keksin pinta halkeilee. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
 
 
Hyviä keksihetkiä kaikille!! :)
 
Anne

lauantai 3. elokuuta 2013

Kivat synttärikemut

Aika vierähtää nopsaan, viimeksi olen kirjoittanut tänne blogiin viime sunnuntaina...tämä viikko on ollut melko rankka, ensin ma, ke ja pe töitä klo 7-20 välillä ja sitten on kaikki vapaa-aika mennyt nuorimman tyttären synttäreitä valmistellessa :) Ahkerasti on kitchen aid vatkannut taikinoita...eipä siinä sitten enään illalla ole jaksanut alkaa kirjoittelemaan tänne mitään.
 
 
 
Kemut oli onnistuneet. Minä niin tykkään järjestää juhlia ja on se niin kiva nähdä ystäviä ja sukulaisia :) Anopille suuri kiitos juhlien järkkäysavusta! Ihana ilma suosi meitä ja pystyttiin juhlimaan terassilla. Anoppi järkkäsi terassin juhlakuntoon sillä välin, kun minä tein täytekakkua. Teemana oli Helinä-keiju.
 
 
 
Keijukakku täytteenä mansikka- ja sitruunamousse. Laitan reseptin tänne sitten kun kerkeän.

 
 
Lasten kanssa vähän aarteen etsintää...
Kerta kaikkiaan todella mukava päivä takana ja kiitos vielä kaikille vieraille kun olitte juhlimassa meidän pikkuprinsessan syntymäpäivää :)

Anne