maanantai 27. lokakuuta 2014

Isännän nopea perunarieska

Hmm, gluteeniton leipä pääsi loppumaan...ei hätää, onneksi jääkaapista löytyy eilen tehtyä peruna-porkkanamuusia eli tekaisempas kotitekoista rieskaa. Tämä on maailman helpoin ja nopein leipä tehdä ja se on niin mahdottoman hyvää :) Isäntä näitä perunarieskoja meillä yleensä ruukaa pyöräytellä, joten kutsunpa näitä nyt isännän nopeiksi perunarieskoiksi.
 
 
Isännän nopea perunarieska

Tarvitset:
n. 4 dl perunamuusia (kotitekoista)
 1 tl suolaa
1 muna
3-4 dl gluteenittomia jauhoja 
(voit vaihtaa glut.jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
 
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
 
Tee näin: Sekoita suola, muna ja jauhot kylmään perunamuusiin. Vaivaa taikinaa kevyesti, jottei siitä tule sitkasta. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä taikinasta sopivan kokoisia leipiä pellin päälle ja pistele haarukalla. Älä tee rieskoista liian paksuja. Paista uuninkeskitasolla n. 8-10 min. kunnes leivän pintaan tulee kullanruskeita laikkuja.
 
Hyviä rieska hetkiä kaikille! :)

Anne

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ohrajauhoja voi myös käyttää. Testaa vaihtaa joko kokonaan jauhot ohraan tai sitten laitat 1 dl vehnäjauhoja ja loput ohrajauhoja. Kokeilemalla selviää minkälaisia tulee :) kun olet leiponu, kerro minkälaisia ohrarieskoista tuli :)

      Poista