Nyt kun pääsiäinen lähestyy päätin hieman leipoa ja päädyin tekemään pääsiäisaiheisia cupcakeja. Testasin tehdä gluteenittomana Leila Lindholmin cupcake reseptin ja ne onnistuivat hyvin. Cupcakeista tuli todella herkullisia :)
Suklaa cupcake
n. 14 kpl
Tarvitset:
3 kpl munaa
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3½ dl gluteenittomia jauhoja
( voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaota
1 hyppysellinen suolaa
100 g tummaa suklaata 70%
Valkosuklaa cream cheese kuorrutus
(Minun oma versio)
60 g huoneenlämpöistä voita
150g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sulata voi ja kaada sekaan kermaviili sekä kylmä kahvi ja lisää seos munavaahtoon. Sekoita jauho, leivinjauhe, kaakao ja suola yhteen ja sekoita varovasti taikinan sekaan. Sulata tummasuklaa ja lisää taikinaan. Laita muffinssipapereita muffinsvuokaan ja täytä 3/4 osaa vuoasta. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min. riippuen kuinka suuria cupcakeja teet. Anna jäähtyä.
Valkosuklaa cream cheese kuorrutus
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri yhteen. Lisää sekaan jäähtynyt sulatettu valkosuklaa ja vatkaa seos tasaiseksi.
Pursota valkosuklaa kuorrutus cupcakejen päälle.
Koristelin cupcaket suklaarouheella ja Anthon Bergin suklaa- sekä mantelimunilla.
Kannattee kokeilla ja laittakaa kommenttiä onnistuiko kuppikakut :)
Anne
vau kun söpöjä ja varmaan herkullisia!pitäis varmaan itsekkin "paakata jotain pääsiäis juttuja"
VastaaPoistaNämä suklaa cupcaket oli superhyviä, kannattee kokeilla :)
PoistaPakko sanoa, että tää kuppikakkujen ohje on ollut mun luottoresepti jo pitkään! Kohoavat varmasti ja ovat hyviä. Kuorrutekin on taivaallista, mutta välillä tykkään vaihdella sitä :)
VastaaPoista