Kiva, kiva nyt alkoi vapaa :) Tällä viikolla on juostu, lenkkeilty, treenattu koiria sekä syöty suht terveellisesti. Tänään tuntui siltä, että nyt on pakko leipoa jotain perjantaiherkkua...olen aikaisemmin jo haaveillut näistä minttu-suklaa cupcakeista. Nyt minä sen haaveen toteutin ja leivoin nämä kuppikakut gluteenittomana. Ne onnistuivat loistavasti ja mielestäni tuo minttu ja suklaa on aivan ihana yhdistelmä, slurps!! Alkuperäinen resepti on Valion ja minähän tietysti muokkasin vähän sitä :) Suosittelen tätä reseptiä, nyt hihat heilumaan ja testaamaan tätä cupcakea.
Minttu-suklaa cupcake
Tarvitset:
200g kermaviiliä
100g sulatettua voita
1 muna
1 tl piparminttuaromia
100 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
1½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
Minttu-suklaa cream cheese kuorrutus
(minun oma versio)
200g tuorejuustoa
60 g huoneenlämpöistä voita
5-6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
50g sulatettua tummaa suklaata
½ tl piparminttuaromia
vihreää pastaväriä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Tee näin: Aloita pilkkomalla suklaa valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviili, jäähtynyt sulatettu voi, muna ja piparminttuaromi. Sekoita yhteen jauho, leivinjauhe ja suola, lisää seos sekä suklaa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Laita muffinipellin syvennyksiin muffinivuoat ja täytä 3/4 osaa vuoasta taikinalla.
Paista uunin keskitasolla n. 14-16 min.
Cream cheese kuorrutus: Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi. Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan jäähtynyt sulatettu suklaa ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä pastaväri. Lisää minttukuorruteeseen tarvittaessa enemmän tomusokeria. Sekoita molemmat hyvin. Laita pursotinpussin toiselle laidalle suklaakreemi ja toiselle piparminttukreemi.
Pursota kuorrutus jäähtyneiden leivonnaisten päälle.
hyppysellinen suolaa
Minttu-suklaa cream cheese kuorrutus
(minun oma versio)
200g tuorejuustoa
60 g huoneenlämpöistä voita
5-6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
50g sulatettua tummaa suklaata
½ tl piparminttuaromia
vihreää pastaväriä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Tee näin: Aloita pilkkomalla suklaa valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviili, jäähtynyt sulatettu voi, muna ja piparminttuaromi. Sekoita yhteen jauho, leivinjauhe ja suola, lisää seos sekä suklaa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Laita muffinipellin syvennyksiin muffinivuoat ja täytä 3/4 osaa vuoasta taikinalla.
Paista uunin keskitasolla n. 14-16 min.
Cream cheese kuorrutus: Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi. Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan jäähtynyt sulatettu suklaa ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä pastaväri. Lisää minttukuorruteeseen tarvittaessa enemmän tomusokeria. Sekoita molemmat hyvin. Laita pursotinpussin toiselle laidalle suklaakreemi ja toiselle piparminttukreemi.
Pursota kuorrutus jäähtyneiden leivonnaisten päälle.
Tämä cupcake taitaa tällä hetkellä olla minun suosikkini. Mikä on sinun?
Anne
Onpa herkulisen näköisiä suklaa-minttu cupcakeita.
VastaaPoistavaikka tänään meinatiin Hannan kans, tehdä choklad-moussea.
Sinulla on niin hyviä resepteiä.
Ritva
Kiitoksia Ritva ja todella kiva, että käytät blogini reseptejä! Tosiaankin testaan aina ensin reseptit ja kun ne on hyväksi havaittu laitan ne tänne blogiin :)
VastaaPoista