maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tekaka eli teeleipä iltapalalle

Osa päivästä jälleen vierähtänyt pihalla puuhaillessa, melkein sain kaikki taimet istutettua ennen kuin kaatosade yllätti...Vettä tulee vielä taivaan täydeltä ja minun pitäisi vielä laittaa nuo loput taimet maahan ja käydä koirien kanssa iltalenkillä. Minulta pääsi gluteeniton leipä loppumaan ja en millään kehdannut enään lähteä kaupunkiin kauppaan. Leivoin iltapalalle tekaka-nimistä leipää. Inspiraatiota sain Elvas matblogg:ista.  Näistä leivistä tuli todella hyviä ja mehukkaita. Odotan innolla kun saan iltalenkin jälkeen teen lisäksi uunituoretta leipää, nami :)
 
 
Tekaka
 
Tarvitset:
 
50 g hiivaa
3 rkl fiber husk
 6 dl kädenlämpöistä maitoa (37°C)
(vehnäjauhotaikinaan 5 dl maitoa)
 3 rkl siirappia
 1 munankeltuainen
 10-11 dl Sunnuntai gluteenittomia jauhoja
(laita fiber huskin ja glut. jauhojen tilalle 11-12 dl vehnäjauhoja)
 100 g huoneenlämpöistä voita
 1 tl suolaa
 
Tee näin: Liuota hiiva ja fiber husk kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, munankeltuainen, suola ja suurin osa jauhoista. Sekoita joukoon voi ja työstä taikinaa voimakkaasti n. 5 min. ajan. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 45 min. Työstä taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan ja pyörittele ne pulliksi. Anna kohtoa 5 min. leivinliinan alla. Sen jälkeen taputa pullia vähän litteämmäksi ja pistele lopuksi pintaan haarukalla reikiä. Laita tekakat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Peitä leivät leivin liinalla ja anna kohota vielä n. 30-40 min. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Paista uunin keskitasolla n.6-8 min., kunnes leipien pinta on kullanruskea. Anna leipien jäähtyä leivinliinan alla.
 
 
Maukkaita leipähetkiä!! :)
 
Anne



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti