Nyt testasin tehdä uusimmassa Hembakat-lehdessä olevan sokerikakku reseptin. Lehdessä oli tehty sitruunan makuinen kakku, mutta minulta löytyi kotoa ainoastaan appelsiinia. Ja kyllähän tästäkin tietysti tuli namia...
Appelsiinin makuinen sokerikakku appelsiinikuorrutteella
Tarvitset:
75 g sulatettua voita
3 munaa
2 dl sokeria
1½ dl maitoa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 dl gluteenittomia jauhoja ( 3 dl vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
1 appelsiinin tuorepuristettu mehu
Koristelu
Raastettua appelsiinin kuorta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
Ensimmäiseksi voitele ja korputa vuoka.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito.Sekoita myös appelsiininkuori taikinaan.
Sekoita toisessa kulhossa yhteen jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri . Lisää seos taikinan joukkoon ja sekoita se varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin otat sen pois vuoasta.
Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin kaadat kuorrutteen kakun päälle!
Nautinnollisia hetkiä teille!
Anne
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti