Mansikka-sitruuna täytekakku
Tarvitset:
500 g mansikoita
6 dl kuohukermaa
Pohja
3 munaa
2 dl sokeria
1 dl kuumaa vettä
2 dl Sunnuntai gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut.jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua sitruunankuorta
Sitruunakreemi
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 rkl kylmää voita tai margariinia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Tee näin: Aloita tekemällä kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kuuma vesi vatkauksen loppuvaiheessa. Sekoita jauho ja leivinjauhe ja lisää seos munavaahdon sekaan. Sekoita taikinaan lopuksi raastettu sitruunankuori. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan (halkaisija n.22 cm) ja paista uunin alatasolla n. 30-35 min. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa kakku sen jälkeen kolmeen kerrokseen. Sitruunakreemi: Tee kreemi sillä välin kun kakku on uunissa. Sekoita sitruunamehu sekä raastettu kuori, sokeri ja munat ruostumattomaan kulhoon (itse käytin pientä kattilaa). Laita kulho kattilaan jossa on vettä ja anna veden kiehua. Sekoita koko ajan kunnes kreemi paksuuntuu. Kreemi ei saa kiehua! Ota kulho pois kiehuvasta vedestä ja lisää kylmä voi/ margariini pieninä nokareina nopeasti sekoittaen. Anna jäähtyä. Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle puolet sitruunakreemistä ja puolet viipaloiduista mansikoista. Laita toinen pohja päälle ja levitä loput kreemistä sekä melkein kaikki mansikat. Jätä osa mansikoista kakun koristeluun. Laita viimeinen pohja ja levitä päälle kermavaahto, loput mansikat sekä koristele suklaarouhella.
Anne
Hyvää kesälomaa Anne ja perhe!
VastaaPoistaIhania kuvia tytöistä.
Sie vaan jaksat paakata,mitä ihanenpia kakkuja,nam!
Kiitos ja oikein hyvää kesää sinullekin!! :) Nyt kun on enemmän aikaa voi olla, että tulee leivottua lisää :)
PoistaKiitos hyvästä reseptistä, leivon kakun kun , pikku-Amanda
VastaaPoistatulee ,mummolaan kesällä.
Ritva
Oleppas hyvä Ritva! Tämä on kyllä aivan ihana kakku. Kerropas pikku Amandalle ja vanhemmille terveisiä :)
Poista