Suussa sulavia gluteenittomia mutakakkukeksejä. Päältä ihanan rapea keksi, jonka sisusta on yllättävän pehmeä.
Mudcake cookie - Mutakakkukeksi
Tarvitset:
50 g voita (huoneenlämpöistä)
1½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaota
100 g tummaa suklaata (sulatettua)
1 tl leivinjauhetta
3 dl gluteenittomia jauhoja ( voit vaihtaa glut.jauhot 2½ dl vehnäjauhoja)
Tee näin: Vatkaa voi, fariinisokeri ja sokeri huokoiseksi vaahdoksi. Lisää sekaan munat ja vatkaa vielä hetken verran lisää. Lisää vaniljasokeri, kaakao, suola ja sulatettu suklaa. Laita leivinjauho jauhojen sekaan ja sekoita seos taikinaan. Laita taikina jääkaappiin 15 min. ajaksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leivipaperilla vuoratun pellin päälle 1 ruokalusikallisen verran taikinaa jokaista keksiä kohden. Jätä sopiva väli kekseille. Paista uunin keskitasolla n. 12-13 min. Anna jäähtyä. Herkuttele kylmän maidon kera! Nami, nami :)
Anne
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaota
100 g tummaa suklaata (sulatettua)
1 tl leivinjauhetta
3 dl gluteenittomia jauhoja ( voit vaihtaa glut.jauhot 2½ dl vehnäjauhoja)
Tee näin: Vatkaa voi, fariinisokeri ja sokeri huokoiseksi vaahdoksi. Lisää sekaan munat ja vatkaa vielä hetken verran lisää. Lisää vaniljasokeri, kaakao, suola ja sulatettu suklaa. Laita leivinjauho jauhojen sekaan ja sekoita seos taikinaan. Laita taikina jääkaappiin 15 min. ajaksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leivipaperilla vuoratun pellin päälle 1 ruokalusikallisen verran taikinaa jokaista keksiä kohden. Jätä sopiva väli kekseille. Paista uunin keskitasolla n. 12-13 min. Anna jäähtyä. Herkuttele kylmän maidon kera! Nami, nami :)
Anne
Hei, montako keksiä tästä ohjeesta saa jos tekee noita ruokalusikallisia niinkuin ohjeessa lukee? 😊
VastaaPoista