maanantai 18. helmikuuta 2013

Raikas sitruuna cupcake


Vieraille leivoin ihanan raikkaita gluteenittomia sitruuna cupcakeja. Alkuperäinen resepti on Leila Lindholmin, jonka muokkasin gluteenittomaksi. Kokeile sinäkin taivaallisen hyviä cupcakeja...

Sitruuna cupcake

Tarvitset:

100 g voita
2 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
1 sitruunan kuori
4 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Cream cheese kuorrutus

Tarvitset:

60 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
100 g tuorejuustoa
muutama tippa valitsemaasi pasta- tai karamelliväriä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.


Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.


Kaada joukkoon sulatettu voi, maito sekä raastettu sitruunankuori.


Sekoita jauhoihin, leivinjauhe ja suola,  kaada seos taikinan sekaan.

Laita vuoat muffinssipellille ja täytä 3/4 osaa vuoasta.

Paista uunin keskiosassa n. 10 min. tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita.

Anna jäähtyä kunnolla.

Cream cheese kuorrutus


Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, vaniljasokeri, tuorejuusto, sitruunamehu ja pasta- tai karamelliväri tasaiseksi kreemiksi.

Upean keltainen kuorrutus...

Levitä tai pursota kreemi cupcakein päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Voit itse tehdä cupcakeihin kakkupaperista koristeellisen vuoan.


Nautinnollisia hetkiä!

Kiva, jos laitatte kommenttia käynnistänne =)

Anne


10 kommenttia:

  1. olin vieraana ja sain maistaa annen herkullisia leivonnaisia!nam...!ja ulkonäkökin oli hurmaava!

    VastaaPoista
  2. mie ilmotan sitte ajoissa kun olen tulossa ni ehit sitte leipoa yhtä ja toista! ;D

    VastaaPoista
  3. Tehepäs Suvi niin, että kerkeän pyöräyttää nisut :)

    VastaaPoista
  4. Heipä hei! Anoppini suositteli tätä ohjetta ja aionkin kokeilla tätä. Ohjeessa ei mainita mitä tuorejuustolle tehdään? Sekoitetaanko sekin vatkaamalla kuorrutteeseen? Ja voinko käyttää vanilja tuorejuustoa? T.tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina! Tuorejuusto oli jäänyt ohjeesta kokonaan pois eli vatkaat tosiaankin tuorejuuston myös kuorrutteen sekaan. Minusta vaniljatuorejuuston valmistaminen on lopetettu kokonaan, mutta toki voit lisätä vaniljasokerin määrää jos haluat kuorrutteeseen lisää vaniljan makua :)

      Poista
  5. Hei! Kiitos vastauksesta :) Valio on juuri tuonut markkinoille eila laktoosittoman viola tuorejuuston! Ainakin Suomen puolella :) Sitä ajattelin kokeilla :) T. Tiina

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Montako tällä ohjeella saa tehtyä? Osaan sitten tehdä niin että kaikille riittää :)

    - Miia

    VastaaPoista