torstai 7. helmikuuta 2013

Olohuoneen remontointi ja sisustaminen...


Nyt siirrytään olohuoneen puolelle ja tässä näette lopputuloksen.  Halusin meidän uudesta olohuoneesta vähän erikoisemman näköisen...Olen aiemmin postannut alkuperäisen olohuoneen kuvat ja tästä pääset suoraan vanhaan olohuoneeseen. Sisutamisessa tykkään käyttää valkoista, mustaa, harmaata ja hopeaa, mutta olohuoneeseen halusin myös väriä.  Kävin läpi monta tapettikirjaa ja yksi ainoa vain tuntui oikealta, olohuoneeseen valitsin pinkin ornamenttitapettin. Ihastuin siihen täysin, enkä ole vielä tänäkään päivänä  kyllästynyt tähän tapettiin vaikka se on rajun värinen :)


Pikku wc:n laajennus vei tilaa olohuoneen puolelta, mutta isolle divaanisohvalle jäi kuitenkin sopiva nurkkaus. Mökin laajennuksen myötä myös yksi ikkuna otettiin kokonaan pois. Emme halunneet sulkea koko ikkunaa, joten jotakin meidän oli keksittävä.


 Niinpä me rakensimme seinänsisälle 215 litran akvaarion,  josta näkee läpi makuuhuoneen puolelle. Akvaario kehystettiin peruspuulistalla, jotka maalattiin mustaksi ja listan pinnalle vedettiin kevyesti hopeasprayta. Sohvassa on kiva loikoilla ja seurata kalojen uiskentelua.
Takaseinä  on maalattu valkoisella kolibri-maalilla ja pinnasta tehtiin rypyläinen.  Kolibrilla voi tehdä monenlaisia kuviota erinlaisia teloja käyttäen.


Suuri peili oli ennen kullanvärinen, mutta nappasin käteen spraypullon ja maalasin sen mustaksi. Tämä sopii tyyliini huomattavasti paremmin.Tämän suuren seinäkellon löysin paikallisesta sisustusliikkeestä aikoinaan hyvällä hintaa.Rakastan vanhoja esineitä ja huonekaluja, tämä antiikki tammikaappi on myös yksi suosikeistani. Kiertelen mielelläni kirpputoreja ja käyn antiikkimessuilla.


Meidän kodista löytyy joka lähtöön erinlaisia kynttilänjalkoja, lyhtyjä ja tuikkukuppeja, ne ovat vain niin kauniita. Lämpöpumppukin on tapetoitu, jotta se sulautuu paremmin joukkoon.

Kerään vanhoja esineita, tässä muutamia...


Nanny Stillin Ella maljakkoTamara Aladinin Kleopatra maljakko


Vanha kompassiOlohuoneen viihdekeskus. Etuseinään on rakennettu laudoista seinä ja se maalattiin valkoiseksi. Kattoon on kiinnitetty kangas, josta voi katsoa elokuvia videotykin kautta.Vanha nurkkakaappi purettiin pois ja tilalle rakennettiin uusi, jossa on peililiukuovet. Liukuovien takana on hyvä säilyttää lastentavaroita isoissa rullilla olevissa laatikoissa. Sieltä lapset itse voivat vetää esille laatikot ja ne ovat kätevästi piilossa kun niitä ei tarvita.


Vanha kakluuni sai lähteä ja tervetulleeksi toivotettiin varaava tulikivitakka. Lattiat joudutiin repimään kokonaan auki ja eristämään kunnolla, ettei villasukat enään pyörisi jaloissa, kun veto oli niin kova. Nyt riittää lämmintä tässä talossa!

Olisi kiva jos kommentoisitte käyntiänne!

Anne

6 kommenttia:

 1. sulla on hyvä maku, aina ollut mutta minusta vain vuosien myötä paranee. teillä on kyllä todella nätti koti. <3

  VastaaPoista
 2. olen kyllä samaa mieltä että hyvää sisustusmakua löytyy kyseisestä taloudesta.on ihania yksityiskohtia esineiden paikat on tarkoin harkittu ja asetelmat sommiteltu näyttävästi ja mielestäni paremmin kuin huippu somistajat!olohuoneen värimaailma on tyylikäs ja tapetti tuo ihanasti väriä mutta ei liikaa.ja rempat ja muut rakelmmat tehdään itse vaikka joskus hammasta purren!!

  VastaaPoista
 3. Paljon kiitoksia anoppi!! Tämä mökkiprojekti on ollut pitkä, mutta opettavainen =)

  VastaaPoista
 4. Teillä on kyllä niin kaunista ja hyvällä maulla rempattu ja sisustettu koti :)

  VastaaPoista