Kotitekoinen Marianne jäätelö
Tarvitset:
2 dl vispikermaa
2 dl vanhanajan vaniljakastiketta
4 kananmunan keltuaista
1 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
200g Marianne suklaata
Nyt alkaa jätskin teko!
Aloita pilkkomalla suklaa valmiiksi.
Eroittele kananmunan keltuaiset valkuaisista.
Kaada kerma ja vaniljakastike kattilaan. Lämmitä seos hitaasti, jotta se ei palapohjaan tai kiehu yli. Muista sekoittaa koko ajan. Siirrä kattila heti pois levyltä kun seos kiehahtaa ja anna sen hieman jäähtyä.
Vatkaa sillä välin kananmunan keltuaiset, tomusokeri ja vanilliinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan.
Lisää munavaahdon sekaan kuuma kerma-vaniljakastike voimakkaasti vatkaten.
Kaada jäätelöseos takaisin kattilaan ja lämmitä hitaasti juuri alle kiehumispisteen, jolloin seos alkaa paksuuntua. Muista sekoittaa koko ajan! Älä anna kiehua, koska silloin jäätelöseos muuttuu ryynimäiseksi.
Kaada jäätelöseos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Lisää pilkottu suklaa jäähtyneeseen seokseen, sekoita ja
kaada jäätelö pakastamista kestävään rasiaan. Laita se pakastimeen ja
30 min päästä sekoita jäätelöä pikaisesti (jäätelö ei saa sulata). Toista sekoitusvaihe pari kertaa (30 min välein), jäätelön pakastusaika 3-4 tuntia.
Koristele suklaarouheella tai mielesi mukaan =)
IHANAA
KOTITEKOISTA
MARIANNE JÄÄTELÖÄ!
Olisi todella kiva, jos jättäisitte kommentia käynnistänne =)
Anne
kyllä on taas tosi ihanan näköistä kun vaan pääsis maistamaan!kyllä on miniällä taito hyppysissä!
VastaaPoistaKiitoksia anoppi! Tervetuloa jätskille =)
PoistaOli kyllä namin näköä! Itse asiassa olinkin jo aiemmin päättänyt, että tänään käyn kirjoittamassa kommentin, olen aivan alusta asti seurannut sinun blogia, en vain kyllä muista, että mitä kautta tänne löysinkään. Ei muuta kuin jatka samaan malliin, tätä onkin kiva käydä kurkkimassa kun uusia postauksia tulee mukavan usein :)
VastaaPoistaKiitoksia Marika! Kiva kun seuraat blogiani, yritän ainakin kerran päivässä laittaa postauksen =)
VastaaPoistaNami! Tuota vois joskus koittaa! :)
VastaaPoista/Virve
Juu, kannattee kokeilla!! Jätski oli hyvää =)
PoistaNam... Oli kyllä todella herkullista. Vois tehdä isomman satsin kerralla pakkaseen ;)
VastaaPoistaOli kyllä namia! Ehkä parempi, ettei tee kovin suurta määrää, kun tulee sitten itse syötyä kaikki ;)
PoistaLaitoin jätskikommentin väärään kohtaan, mutta no eipä mitään - komia on punainen paholainen (vatkain). Kohta Jarno joutuu taas laihikselle, kun tulee lisää tällaisia herkkuja ;)
VastaaPoistaJätski ei tosiaankaan ollut kevyemmästä päästä. Ajattelin, että nyt ei pelata pikku nappuloilla ja tehdäänpäs sitten kunnon jytkyä tavaraa...Tällaisia ei kestä tehdä joka päivä =)
PoistaKiitos ideasta! Kirjotin ostoslistan valmiiksi eli meillä on huomena marianne jätskiä=)
VastaaPoistaSalmiakin ystävänä ajattelin tehä toisenki satsin, johon laitan mariannesuklaan tilalle turkinpippureita ja laksitsikastiketta!
Oleppas hyvä vaan! Reseptiä voi muokata loputtomiin ja turkinpippuri/lakritsi jätskistä tulee varmaan myös hurjan hyvää =) Kerropas huomenna minkälaiset molemmista jätskeistä tuli. Jäätelöstähän tulee vähän kevyempää, jos käyttää vaniljakastikkeen tilalla maitoa...mutta, tämä minun oma versio oli koko perheen mielestä huippu =)
VastaaPoistaSelasin useita jäätelöreseptejä, kunnes löysin tämän. Kuullosti kaikkein parhaimmalta, eikä sisällä niin valtavasti kermaa verrattuna muihin ohjeisiin. Ensin tulostettiin ohje, siitä pieni miinus. Resepti voisi olla kokonaan ainesosaluettelon jälkeen, eikä kuvien välissä. Useampivaiheista ohjetta oli ensimmäistä kertaa hankala seurata, olihan tulostettuja papereita kolme arkkia!
VastaaPoistaEnnen suklaan lisäystä jäähdytin jäätelönmassan kädenlämpöiseksi, mutta siitä huolimatta kaikki suklaat ja marianne rakeet sulivat. Toivoin, että jäätelössä olisi ollut suklaan murusia. No, seuraavalla kerralla jäähdytän enemmän ja jätän suklaan isommaksi rouheeksi.
Jäätelöstä tuli puistattavan makeaa! Seuraavalla kerralla jätän tomusokerista puolet pois ja suklaatakin voisi vähentää. Tietenkin sulaneet mariannet ja suklaa lisäsivät makeutta. Vaniljakastikkeessakin on sokeria, joten mielestäni sitä voi vähentää. Sunnittelen jo uutta satsia, jostain toisesta suklaasta....
T: Leila
Kiva Leila, että testasit tehdä jäätelöä. Se on tietysti maku asia tuo makeuskin, jos ei pidä kauhean makeasta niin tiettyjä aineksia voi vähentää.Reseptistä on hyvä muokata omaan makuun sopivan. Testipaneelin mielestä jäätelö ei ollut liian makeaa :) Reseptin olen alunperinkin halunnut laittaa järjestyksessä jokaisen tekovaihe kuvan väliin. Mielestäni se on kätevämpi niin, kun se, että resepti on yhdessä pötkyssä. Sekin on tietysti makuasia :)
Poista