Shakkiruudut
Tarvitset
4½ dl gluteenittomia jauhoja
(voi vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
½ dl sokeria
200g voita tai margariinia
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kulhoon jauhot, sokeri ja voi/margariini ja työstä niistä tasainen taikina. Jaa taikina kahteen osaan, sekoita kaakao yhteen osaan ja vaniljasokeri toiseen osaan.
Jaa taikina palasiin ja tee niistä pötkyjä. Leikkaa pötkyt 5 millimetrin paksuisiksi siivuiksi. Kastele veitsi välillä, jotta se luistaa paremmin.
Tee vaaleasta ja tummasta siivusta shakkikuvio. Vehnäjauhoista tehty taikina pysyy varmasti paremmin kasassa. Siitä tehdyistä pötkyistä voit leikata suoraan shakkiruutu kuviollisen palasen, laittamalla vaalean ja tumman pötkyn vierekkäin kahdessa kerroksessa.
Paistoin gluteenittomia keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa n.11-13 min. Ohjeessa vehnäjauhoista tehtyjen keksien paistoaika n. 8 min.
Shakkiruudut...
Anne
olen joskus kauan sitten leiponut shakkiruutuja mutta ei tosiaankaan ollut noin komeita olivat jotain epämääräisiä värihyrriä!saisko joskus oppitunnin?
VastaaPoistaJep, ei muutako alama leipomhaan shakkiruutuja :)
VastaaPoista