tiistai 14. toukokuuta 2013

Varaston täydennystä

Nyt oli aika täydentää leivontatarvike varastoani. Tilasin vähän tavaraa Lyckas med mat- nettikaupasta. Valkoista sokerimassaa tilasin kolme kiloa, kun muutama synttärikakku pitäis väsätä kasaan :) Pastavärejä täytyy myös aina olla kotona, joten perusvärejä tuli tilattua. Muffinssi- ja cupcakevuokia ei ole koskaan liikaa...
 
 
 
 
Nämä oli aivan ihania vuokia, joten tietysti hankin näitäkin varastoon...
 
 
Uusi silikonimuottikin löysi tiensä minun ostoskoriin...
 
 
Kaikista tärkein ja tarpeellisin oli kuitenkin tämä 50,8 cm pitkä kaulin. Pitkään olen kärvistellyt minun lyhkäsellä kaulimella. Tänä päivänä kuitenkin nuo minun tekemät täytekakut alkavat olemaan  sen verran suuria, ettei tuo minun kaulin enään riitä mihinkään. Nyt saan sokerimassan kaulittua helposti ja pyöräytettyä kaulimen ympäri sekä levitettyä hyvin kakun päälle :) Hieno homma!!
 
Anne4 kommenttia:

 1. mää oon innostunu noista cupcake:sta vaikka vielä hetki sitten ihmettelin cupcake muotivillitystä. siskon pojan (=kummipoika) rippijuhliin pitäis suunnitella jotain hauskaa. aattelin että teen risti koristeita ennakkoon, kannattaisko tehdä ristit marsipaanista vai sokerimassasta. muffinssit teen pakkaseen ja kuorrutus sitten paikan päällä tapahtumapäivän aamuna. tartten ammattilaisen neuvoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cupcaket on aivan ihania, ne on minun suosikki leivonnaisia. Ne on niin kivan näköisiä ja aah, niin hyvän makuisia :)Juu, muffinssithan tosiaan voit tehdä pakkaseen valmiiksi. Kannattee ottaa ne sitten hyvissä ajoin sulamaan ettei vaan tarvitse käyttää niitä mikrossa. Kuorrutus ja koristelu tosiaan sitten juhlapäivän aamuna. Koristeethan voi tehdä hyvissä ajoin, ne säilyvät hyvin. Kun koristeet ovat kuivuneet, tulee ne säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviissä kannellisessa rasiassa.

   Poista
 2. voisit kertoa sokerimassan ja marsipaanin eron. haitat ja hyödyt!
  KIITOS etukäteen=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en kauhean paljoa ole tuota marsipaania käyttänyt koristeiden tekemisessä. Tosiaanki riippuu minkälaisia koristeita on tekemässä...sokerimassasta saa tukevampia koristeita tehtyä, koska se kuivuu paljon nopeammin kuin marsipaani. Ja onhan se tietysti makuasiakin, omasta mielestäni sokerimassa maistuu paremmalle. Olen huomannut, että eri valmistajien sokerimassoissa on myös eroja. Jotkut massat on helpompia työstää ja loppu tulos on parempi. Testaamalla saat parhaiten selville kumpaa tykkäät käyttää koristeiden tekoon marsipaania vai sokerimassaa :)

   Poista