sunnuntai 22. joulukuuta 2013

DIY- Maailman paras Kermatoffee & Minttutoffee

Hyvää neljättä adventtia! Enään kaksi yötä jouluaattoon...minä täällä kotosalla touhuilen ja valmistelen hieman joulukarkkeja. Ensimmäisenä vuorossa oli nämä aivan ihanat kerma- ja minttutoffeet. Perus kermatoffee resepti on Leila Lindholmin.


Kermatoffee

Tarvitset:
100 g voita
2 dl vispikermaa
3 dl hienoa sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria


Minttutoffee
Ripottele kermakolan päälle Marianne crushia

Tee näin: Sulata voi kattilassa. Sekoita voin sekaan kerma, sokeri, siirappi ja vaniljasokeri. Anna seoksen kiehua ilman kantta n. 15-30 min. välillä sekoittaen. Tee kuulatesti eli ota teelusikallinen toffeeta ja upota se kylmään veteen, toffee on valmista kun sen pystyy muotoilemaan palloksi. Toffeesta tulee kovempaa mitä kauemmin sitä kiehuttaa. Minä halusin toffeestani pehmeää, joten kiehutin sitä n. 17-18 min.  Kaada puolet kermatoffeesta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tee toisesta puoliskosta minttutoffeeta eli kaada loput toiselle pellille ja ripottele päälle haluamasi määrä Marianne crushia. Anna jäähtyä.  Leikkaa toffeet palasiksi. Säilytä jääkaapissa.
 
Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti