perjantai 15. maaliskuuta 2013

Vanhat kirjat...

 
Vanhoja kirjoja on todella hauska lukea...Nämä hyvä kuntoiset kirjat ovat vuosilta 1939 sekä 1940 ja olen ne joskus aikoinaan löytänyt kierrätyksestä.

 
Takimmainen kirja on opas sähköiseen ruoanlaitton. Siinä käydään läpi miten sähköistä uunia käytettään, jotta saadaan aikaan parhain tulos. Kirjassa on selkeästi tuotu esille sähköisen ruoanlaiton yleiset säännöt...Päällimmäisenä on leivontakirja jonka nimi on "Moderni leipominen", joka opastaa leivinjauheen käyttöä leipoessa. Kirjassa painotetaan, että kaikki kirjan reseptit ovat kehitelty sekä testattu koulutettujen kotitaloudenopettajien toimesta.  Tässä 73 vuotta vanhassa kirjassa on monta kivaa reseptiä sekä värikkäitä kuvia. 


 
Tämä sodan aikana painettu vanha koirakirja oli mielenkiintoinen. Siinä on kerrottu melko laajasti koiran hoidosta, sairauksista, ruokinnasta ja siinä opastetaan myös koiran kaasunaamarin käyttöä sekä kaasumyrkytyksen saaneen koiran hoitoa...
 
 
Tämä poikkeeaa hieman tämän päivän elvytykestä... eli tässä Punaisen ristin julkaisemassa kirjassa oli melko erikoinen elvytysohje vuodelta 1940.Tämä on nimeltään Holger Nielsenin metodi, ylimmässä kuvasarjassa elvytettävän uloshengitys ote ja alimmissa kuvissa sisäänhengitys ote. Ei tainnut tällä metodilla kovin moni säilyä hengissä ;) Onneksi nykypäivän sairaanhoito on pitkälle kehittynyttä!
 
Blogissani on arvonta meneillään 13.3-20.3.2013 välisenä aikana, täältä löydät arvonnan säännöt :)
 
Mukavaa viikonloppua kaikille!
 
Anne
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Huippu tuo koiramaski :D, pitäs hankkia omillekki koirille tuomoset.

  VastaaPoista
 2. Nuo vanhat leivontakirjat ovat tosi kivoja
  minulla on myös pari vanhaa anopin leivontakirjaa.
  Niistä löytyy oiein kivoja reseptiä.
  Ritva täti

  VastaaPoista