torstai 7. maaliskuuta 2013

Täytetty munkki...

 
 
Luin viimeisintä numeroa Härligt hemma -lehdestä ja yhtäkkiä sain inspiraatiota alkaa tekemään munkkeja. Lehdestä löytyi täytettyjen munkkien resepti ja minähän tietysti lähdin kokeilemaan muokata reseptiä gluteenittomaksi. Sulkuihin laitan myös alkuperäisen vehnäjauhotaikinaan tulevat määrät. Gluteeniton lopputulos oli todella hyvä :)
 
 
Täytetyt munkit
 
Tarvitset:
 
2 dl maitoa, 37 asteista ( 1 dl  )
25 g hiivaa
2 rkl fiber huskiä
5½ -6 dl gluteenittomia jauhoja
( fiber huskin ja glut. jauhojen tilalle voit laittaa  6-7 dl vehnäjauhoja)
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
75 g voita
2 munaa
 
n. 0,7 dl friteerausöljyä

Täyte
 
2 dl Marsan vaniljakreemiä
1 dl kovaksi vaahdotettua kermaa
1 tl vaniljasokeria
 


 
Tee täyte ensimmäisenä eli valmista vaniljakreemi (itse käytin keitettävää Marsania)  ja


vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita Marsani sekä kermavaahto yhteen.  Laita seos jääkaappiin.Kaada kulhoon maito ja murenna joukkon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sekaan 2 dl jauhoja ja kohota leivinliinan alla n. 30 min.

 
Vatkaa toisessa kulhossa yhteen sokeri, vaniljasokeri sekä voi sähkövatkaimella, vähintään 5 min ajan. Lisää sen jälkeen sekaan munat.

 
Sekoita ensimmäinen kohonnut taikina seokseen ja lisää 3½ dl gluteenittomia jauhoja ( 4dl vehnäjauhoja). Sekoita kunnes taikina on kimmoisa, mutta hieman tahmainen.


Kaada loput jauhoista leivinpöydälle ja työstä taikinaa kunnes se ei enään tartu käsiin. Kauli taikina kaulimen avulla n. 1 cm paksuksi levyksi. Leikkaa 5-6 cm halkaisijaltaan olevan lasin avulla kiekkoja. Kohota leivinliinan alla n. 30-40 min.


Friteeraa munkit kauniin ruskeiksi lämmitetyssä öljyssä (älä keitä öljyä). Käännä munkkeja, jotta molemmat puolet saavat väriä. Sen jälkeen nosta munkit valumaan talouspaperin päälle.


Pyörittele munkit sokerissa. Kun munkki friteerataan, syntyy keskelle ilmatasku, jonne sitten täyte pursotetaan pursotinpussin ja terävän tyllan avulla.

Hox! Muista olla varovainen friteeratessa, pidä lapset loitolla... ota myös kattilankansi lähettyville, jolla saat tulen tukahdutettua, jos öljy sattuu syttymään tuleen. Älä käytä vettä tulen sammuttamiseen!  Älä myöskään käytä liesituuletinta friteerauksen aikana, vaikka siitä tulisikin voimakkaita tuoksuja.

 
Herkullisia täytettyjä munkkeja!
 
 
Laittakaa kommenttia käynnistänne! :)
 
Anne
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti