lauantai 30. maaliskuuta 2013

Mehukas porkkanakakku valkosuklaakuorrutuksella


Eilen me söimme leipomaani porkkanakakkua meidän omassa pääsiäisriehassa. Resepti on lähtöisin Hembakat -lehdestä ja testikeittiössä tämä kakku tietysti valmistettiin gluteenittomana. Täytyy vain todeta , että kakku onnistui perfetto eli täydellisesti, siitä tuli ihanan mehukas sekä mausteinen :)  Porkkanakakkuun tein myös valkosuklaakuorrutuksen.
 
Porkkanakakku valkosuklaakuorrutuksella
 
Tarvitset:
 
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 ½ dl sulatettua voita tai aurigonkukkaöljyä
4 dl porkkanaraastetta
 
Valkosuklaakuorrutus
(oma versio)
 
50g voita
100g valkosuklaata
200g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 
 
Tee näin: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita yhteen jauho, leivinjauhe sekä mausteet. Sekoita kuivat aineet varovasti munavaahdon sekaan. Lisää voi/öljy ja porkkanaraaste taikinaan. Paista kakku leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 20-25 min. uunin keskiosassa. Jos haluat kakusta korkeamman paista se n. 30 x 25 cm kokoisessa vuoassa, silloin paistoaika n. 40-45 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla.
 
Kuorrutus: Sulata voi sekä suklaa ja kaada seos kulhoon. Lisää sekaan tuorejuusto ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja koristele valkosuklaarouheella.
 
 
Molto gustoso!
 
 
Hyvää lankalauantain jatkoa kaikille :)
 
Anne
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti