Tänään aloitettiin pikku prinsessojen
kanssa sunnuntaiaamu leipomalla kääretorttu. Tytöt halusivat suklaisen kääretortun, joten me tehtiin vaaleaanpohjaan täytteeksi suklaavoikreemi. Tämä oli todella hyvää!
Tarvitset:
Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
150 g voita tai margariinia
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaota
2 kananmunan keltuaista
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
Tee näin: Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 8-10 min uunin keskitasolla. Kumoa kypsä torttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Täyte: Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhoon ja vatkaa tasaiseksi kreemiksi. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa rullaksi. Säilytä kääretorttu jääkaapissa.
Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!
Anne
Oii! Kuulostaa ihanalta♡ täytyy kokeilla huomenna;)
VastaaPoista