tiistai 1. lokakuuta 2013

Keksi suklaakuorrutuksella

Uudessa Hembakat-lehdessä oli herkullisen näköisiä keksejä suklaakuorrutuksella, reseptikin vaikutti helpolta. No, minä vähän muokkasin reseptiä ja pyöräytin gluteenittomia herkkukeksejä suklaan kera.

Keksi suklaakuorrutuksella n. 20kpl
Tarvitset:
3/4 dl hienoasokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
(glut. jauhojen sekä perunajauhojen tilalle voit vaihtaa 2½ dl vehnäjauhoja)
½ dl vaniljakreemijauhetta
125 g voita, huoneenlämpöistä
Kuorrutus
100 g suklaata, sulatettua
1 tl ruokaöljyä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Tee näin: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi, joko käsin tai monitoimikoneen avulla. Pyörittele taikinasta n. 20 kpl palloja  ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tasoita kevyesti keksin pintaa. Huom! Gluteenittomat keksi leviävät  hieman, joten jätä keksien väliin tarpeeksi tilaa. Paista keksejä uunin keskitasolla n. 10-13 min. Anna keksien jäähtyä kunnolla.  Levitä sulatettu suklaa keksien päälle. Laita keksit hetkeksi kylmään. Valmis!


Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti