Sahrami-kladdkaka eli mutakakku
Tarvitset:
125 g voita
100 g valkosuklaata
1 pussi sahramia (0,5g)
1 dl mantelimassaa, raastettua
2½ dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoa
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
5 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 munaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
Tee näin: Voitele ja jauhoita kakkuvuoka, jossa on irroitettava pohja. Sulata voi ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Lisää joukkoon sahrami. Sekoita mantelimassa ja kuivat aineet keskenään, kaada sekaan voiseos ja lisää viimeisenä kananmunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30-35 min. Kun kakku on valmis, sen tulee olla keskeltä vielä hieman raaka. Anna kladdkakan jäähtyä kunnolla. Tarjoile vispatun kermavaahdon kera!
Sahrami, valkosuklaa ja mantelimassa...wow, mikä ihana maku yhdistelmä!
Anne
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti