tiistai 25. kesäkuuta 2013

Banaani cupcake

 
Tein tässä yhtenä päivänä lasten toiveesta banaani cupcakeja. Kuppikakun päälle tein suklaa cream cheese kuorruteen. Cupcaket on kyllä minun suosikkeja! Rakastan leipoa niitä, ne ovat aina niin herkullisia ja koristeleminen on aina yhtä hauskaa.Cupcakeja voi muunnella monella eri tavalla ja saada aikaan mitä ihanampia makuyhdistelmiä:) Banaani cupcakeja en ole kovin useasti tehnyt ja nämä onnistuivat kyllä hyvin. Kuppikakuista tuli sopivan kosteita, kuohkeita ja ihanan maukkaita.  Banaani ja suklaakuorrute sopivat loistavasti yhteen, yhdistelmä oli sopivan makea. Kokeilemisen arvoinen resepti :)
 
Banaani cupcake 
(n. 9 suurta)
 
Tarvitset:
 
2 munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g voita/margariinia
2 dl kermaviiliä
4 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

2 keskikokoista banaania
 
 
 
Cream cheese kuorrutus
 
Tarvitset:
 
75 g sulatettua voita
6 dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaota
2 tl vaniljasokeria
100 g tuorejuustoa
2 rkl vettä tai kahvia
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 
 
Tee näin: Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kaada joukkoon sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää seos varovasti munavaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan 2 muusattua banaania. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita 2 suurta vuokaa päällekkäin ja aseta ne uunipellin päälle. Täytä 3/4 osaa suuresta vuoasta ja paista uunin keskitasolla n. 20 min. Anna jäähtyä kunnolla. 
Cream cheese kuorrutus: Vatkaa sulatettu voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakao, tuorejuusto ja vesi tasaiseksi massaksi. Pursota suklaakuorrute jäähtyneen cupcaken päälle. Koristele cupcake haluamallasi tavalla.
 

 
Nami, nami!! :)
 
Anne

2 kommenttia: