torstai 24. lokakuuta 2013

Minttusuklaa kladdkaka valkosuklaakuorrutuksella

 
Tässä teille huipun makuinen kladdkaka eli mutakakku resepti. Tämän helpompaa ei leipominen voi olla. Nyt on sitten meillä loppuporukkakin sairastunut. Kuumeiset tytön tylleröt niin kovasti toivoivat jotakin herkullista syötävää, joten eihän siinä auttanut muu, kuin äiskän laittaa essu päälle. Tämä resepti on minun oma, maistakaa ihmeessä... tämä kladdkaka on niin taivaallisen hyvää :)
 
 
Minttusuklaa kladdkaka valkosuklaakuorrutuksella
 
Tarvitset:
 
100 g sulatettua voita/ margariinia
100g Pandan minttusuklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeri
 ½ dl kaakaota
1/4 tl suolaa

3 munaa
2 dl Sunnuntai  gluteenittomia jauhoja
  ( voi vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
 
Valkosuklaakuorrutus
 
½ dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
 
Tee näin: Aloita voitelemalla irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija n. 22-23 cm) ja vuoraa vuoka kookoshiutaleilla tai jauhoilla. Sulata voi ja minttusuklaa mikrossa pienellä teholla. Sekoita kulhoon kaikki muut ainekset paitsi jauhot, vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min. Jätä kakku keskeltä hieman raa`aksi. Anna kladdkakan jäähtyä kunnolla!
 
Valkosuklaakuorrutus  Tee näin: Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi. Kaada vispikerma kattilaan ja kiehauta. Lisää sekaan valkosuklaa koko ajan sekoittaen, kuorrute on valmis kun kaikki suklaanpalat ovat sulanneet. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada se sitten jäähtyneen kladdkakan päälle. Anna kakun olla jääkaapissa n. tunnin verran ennen tarjoilua. Tarjoile kermavaahdon kera.
 
 
Nyt kaikki leipomaan kladdkakaa!! :)
 
Anne

2 kommenttia:

  1. Tätä on ehdottomasti kokeiltava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava Leena, että luet blogiani ja innostuit kokeilemaan reseptiäni :)Tämä mutakakku on suussasulavan herkullista!

      Poista