torstai 26. joulukuuta 2013

DIY- Taivaallinen wienernougat


Ollaan joulun aikana herkuteltu tavaallisen hyvää kotitekoista wienernougattia. Nämä menivät kuin kuumille kiville :) Tämän suklaaherkun valmistat hetkessä. Innostuin kokeilemaan wienernougatin tekoa tämän reseptin pohjalta, käytin maitosuklaata tumman suklaan sijasta.

Wienernougat

Tarvitset: 
250 g nougat
100 g mantelilastuja
 150 g Fazer sinistä maitosuklaata


Tee näin: Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla, paahda miedolla lämmöllä sillä lastut palavat helposti. Siirrä paistinpannu pois levyltä. Sulata nougat vesihauteessa. Pilko maitosuklaa palasiksi ja sulata nougatin sekaan. Sekoita lopuksi paahdetut mantelilastut nougatsuklaa seokseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Anna wienernougatin jähmettyä ja leikkaa paloiksi. Säilytä jääkaapissa.


Anne


 

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Meidän jouluaatto


Nyt on syöty hyvin, saatu joulupukilta paketteja, touhuiltu yhdessä ja vietetty laatuaikaa perheen sekä läheisten kanssa :)





 

 
Hyvää Joulua!

Anne

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

DIY- Maailman paras Kermatoffee & Minttutoffee

Hyvää neljättä adventtia! Enään kaksi yötä jouluaattoon...minä täällä kotosalla touhuilen ja valmistelen hieman joulukarkkeja. Ensimmäisenä vuorossa oli nämä aivan ihanat kerma- ja minttutoffeet. Perus kermatoffee resepti on Leila Lindholmin.


Kermatoffee

Tarvitset:
100 g voita
2 dl vispikermaa
3 dl hienoa sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria


Minttutoffee
Ripottele kermakolan päälle Marianne crushia

Tee näin: Sulata voi kattilassa. Sekoita voin sekaan kerma, sokeri, siirappi ja vaniljasokeri. Anna seoksen kiehua ilman kantta n. 15-30 min. välillä sekoittaen. Tee kuulatesti eli ota teelusikallinen toffeeta ja upota se kylmään veteen, toffee on valmista kun sen pystyy muotoilemaan palloksi. Toffeesta tulee kovempaa mitä kauemmin sitä kiehuttaa. Minä halusin toffeestani pehmeää, joten kiehutin sitä n. 17-18 min.  Kaada puolet kermatoffeesta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tee toisesta puoliskosta minttutoffeeta eli kaada loput toiselle pellille ja ripottele päälle haluamasi määrä Marianne crushia. Anna jäähtyä.  Leikkaa toffeet palasiksi. Säilytä jääkaapissa.
 
Anne

Monster High kakku

 

Tyttären viime viikon synttäreiden kakkutoiveena oli Monster High. Maalasin kakkuun itse kakkukuvan. Maalasin kuvan valkoiselle marsipaanille, käytin ääriviivoihin elintarviketussia ja pastaväreillä maalasin itse kuvan. Aikaa tähän kuvan tekoon meni useampi tunti, kuvassa oli paljon yksityiskohtia ja sekoitin kakki maalaamiseen käyttämäni värit perusväreistä.


Monster High täytekakku mansikka-ja dumlemousse täytteellä

Tein kakkuun neljä vaaleaa kakkupohjaa ohjeen löydät tästä. Kostutin kakun vaniljamaidolla.   Samasta linkistä löydät myös mansikkamoussen, sokerimassan alla olevan voikreemin sekä kakun kostutuksen ohjeen.

Dumlemousse

Toiseksi täytteeksi tein dumlemoussen. Tähän kakkuun tein tupla annoksen.
 
Tarvitset:
 
3 dl kermaa
180 g Dumle karkkeja
50 g tuorejuustoa

Tee näin: Lämmitä kerma kattilassa ja sulata joukkoon Dumlet. Älä kiehuta! Seos on valmis kun karkit ovat sulanneet. Kaada kulhoon ja anna seoksen olla jääkaapissa vähintään 5-6 tuntia. Vatkaa kylmä seos vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto. Säilytä mousse jääkaapissa kunnes levität sen kakuun.

 
Koristelin kakun itse värjätyllä sokerimassalla.
 
Anne



  










lauantai 21. joulukuuta 2013

Jouluvalmistelut jatkuu...

Nyt se kauan odotettu loma sitten alkoi, mahtavaa!! Olo on kyllä niin rento, nyt vain nautin kotona olemisesta ja tyttöjen kanssa yhdessä puuhailusta. Pidän koirillekin muutaman viikon joululoman, joten en ainakaan treenaa niiden kanssa agilityä. Nyt ei ole kiire minnekään, eikä ole pakko tehdä mitään...nyt otetaan iisisti eikä stressata :) Minulla oli eilen illalla tarkoitus leipoa ja bloggailla, mutta se homma tyssäsi tylysti sähkökatkoon. Tänään ollaan onneksi keretty mukavasti tekemään vähän jouluvalmisteluita.

 
Hain tänään varastosta esille meidän turkoosin kuusen. Me päätettiin tyttöjen kanssa, että me laitetaan se ulos pihalle ja tällainen siitä tuli :)
 
 
Koristelimme sen yhdellä led-valosarjalla sekä hopeisilla ja mustilla joulupalloilla.


Ollaanhan me myös tänään  leivottu prinsessojen kanssa. Tänään tehtiin jouluksi neljä pitkoa. 
 Makuyhdistelmät sahrami-valkosuklaa ja kaneli-valkosuklaa olivat täysi napakymppi.
 

Hyvää joulunodotusta kaikille!

Anne


keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Ehdottomasti paras...

 

Sain työkaveriltani lahjaksi ihanan makuista suklaateetä, tämä on ehdottomasti parasta suklaateetä mitä olen ikinä maistanut. Tee on nimeltään Varm Choklad & Grädde  (Lämmin Suklaa & Kerma) ja se maistuu ihanasti kermaiselle suklaalle ja toffeelle. Tee sisältää mustaa teetä, toffeekuulia, suklaahippuja sekä mantelia. Kertakaikkiaan upea makuelämys...Suosittelen!


Iltalenkki koirien kanssa taittui kivasti upeassa kuutamossa. Metsä oli lumoavan kaunis ja tunnelma oli taianomainen. Joulupukin porotkin olivat yhtäaikaa meidän kanssa liikkeellä, mutta niistä en kerennyt kuvaa ottamaan...olivat sen verran nopeita kavereita :)
 
Anne


maanantai 16. joulukuuta 2013

Pari kuvaa synttäreiltä...

 
Monster High synttärit olivat tyttöjen mielestä huiput, leivotut herkut maistuivat hyvälle ja synttäri vieraiden kanssa oli kiva touhuta. Kiitokset kaikille juhlijoille, kun vietitte mukavan päivän meidän seurassa :)
 

Synttärisankari oli toivonut lahjaksi oman suosikki Monster High-hahmon pukua eli saanko esitellä Clio de Nile.


Pikku systerin suosikki hahmo on kukapa muu kuin Frankie Stein.

Nyt kun synttärit on juhlittu, niin aletaankin keskittymään jouluvalmisteluihin. Ajatella, että nyt on enään kahdeksan yötä jouluaattoon. Minulla on vielä neljä päivää töitä...perjantaista eteenpäin minä pidän lomaa ja palaan töihin vasta 7/1-14 :)  Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen minulla on kerrankin aikaa valmistella joulua ilman minkäänlaista stressiä taikka kiirettä. Ihanaa!

Monster High täytekakussa oli muuten täytteenä mansikka- ja dumlemousset. Reseptin laitan blogiin, kunhan kerkeän.

Anne