Tervehdys vaan teille kaikille! Nyt alkaa flunssa hieman helpottamaan ja jaksoin kaivaa leivontakulhon esille =) Minä olen meidän perheen keliaakkikko ja diagnoosin sain vuonna 2000. Siitä lähtien olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla. Tämäkin resepti on tietysti gluteeniton, mutta laitan myös tavallisten jauhojen määrät esille =)
Tänään leivoin uunipellillisen
Falsk potatisbakelse
Vale perunaleivos
Pohjaan tarvitset:
200g voita tai margariinia
4 munaa
4 dl sokeria
5 dl Sunnuntai gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
(glut. jauhon +perunajahon tilalle voit vaihtaa 6 dl tavallisia jauhoja)
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 ½ dl maitoa
Täytteeseen tarvitset:
Voikreemi
200g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Marsánkreemi
4dl Marsán vaniljakreemiä
Koristeluun tarvitset:
250g mantelimassaa
1 rkl "silmä" kaakaota
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
Aloita keittämällä Marsánkreemi. Mielestäni keitettävästä kreemistä tulee parempi, kuin pika vaniljakreemistä johon lisätään vain kylmä maito.
Anna Marsanin jäähtyä kokonaan, voikreemi sulaa jos marsaani on liian lämmintä.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita gluteenittomat jauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe ja
lisää jauhoseos munavaahtoon. Sen jälkeen laita sekaan vuorotellen maitoa ja sulatettua voita vähän kerralla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 15-20 min. Testaa koetikulla onko kakku valmis.
Sekoita kerralla kaikki voikreemin ainekset ja
sekoita Marsánkreemi sekä voikreemi yhteen.
Levitä paksu kerros kreemiseosta kakun päälle.
Lisää raastettu mantelimassa sekä siivilöi kaakao kakun päälle.
VALMIS!
Leikkaa kakku neliöiksi.
Herkullisia hetkiä!
Anne
Nami, pitäis tulla teille kylään, kun leivot ;)
VastaaPoistat: Hanne
Kiva Hanne, kun kävit kurkkaamassa blogia ja tervetuloa herkuttelemaan :)
PoistaVoi kun oli hyvä resepti, tekasin kakun tänään
VastaaPoistaisäntä oli aivan haltioissa kun maistoi.
Käski kiitää Annea hyvästä reseptistä,.
Ritva-täti.
Tosi kiva kuulla, että oli hyvää! Hienoa Ritva, että olet testannut reseptin ja kommentoit täällä :)
Poista