torstai 31. tammikuuta 2013

Herkkusuille...

 

 
Tervehdys vaan teille kaikille! Nyt alkaa flunssa hieman helpottamaan ja jaksoin kaivaa leivontakulhon esille =) Minä olen meidän perheen keliaakkikko ja diagnoosin sain vuonna 2000. Siitä lähtien olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla.  Tämäkin resepti on tietysti gluteeniton, mutta laitan myös  tavallisten jauhojen määrät esille =)
 
Tänään leivoin uunipellillisen
 
Falsk potatisbakelse
Vale perunaleivos
 
Pohjaan tarvitset:
200g voita tai margariinia
4 munaa
4 dl sokeria
5 dl Sunnuntai gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
(glut. jauhon +perunajahon tilalle voit vaihtaa 6 dl tavallisia jauhoja)
 3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 ½ dl maitoa
 
Täytteeseen tarvitset:
Voikreemi
200g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
 
Marsánkreemi
4dl Marsán vaniljakreemiä
 
Koristeluun tarvitset:
250g mantelimassaa
1 rkl "silmä" kaakaota
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
 
 
Aloita keittämällä Marsánkreemi. Mielestäni keitettävästä kreemistä tulee parempi, kuin pika vaniljakreemistä johon lisätään vain kylmä maito.
 
 
 
Anna Marsanin jäähtyä kokonaan, voikreemi sulaa jos marsaani on liian lämmintä.
 
 
 Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita gluteenittomat jauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe ja
 
 
lisää jauhoseos  munavaahtoon. Sen jälkeen laita sekaan vuorotellen maitoa ja sulatettua voita vähän kerralla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 15-20 min. Testaa koetikulla onko kakku valmis.
 
 
 Sekoita kerralla kaikki voikreemin ainekset ja
 
 
sekoita Marsánkreemi sekä voikreemi yhteen.
 
 
Levitä paksu kerros kreemiseosta kakun päälle.
 
 
Lisää raastettu mantelimassa sekä siivilöi kaakao kakun päälle.
 
 

 
VALMIS!
 
Leikkaa kakku neliöiksi.
 
Herkullisia hetkiä!
 
Anne

4 kommenttia:

  1. Nami, pitäis tulla teille kylään, kun leivot ;)

    t: Hanne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Hanne, kun kävit kurkkaamassa blogia ja tervetuloa herkuttelemaan :)

      Poista
  2. Voi kun oli hyvä resepti, tekasin kakun tänään
    isäntä oli aivan haltioissa kun maistoi.
    Käski kiitää Annea hyvästä reseptistä,.
    Ritva-täti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että oli hyvää! Hienoa Ritva, että olet testannut reseptin ja kommentoit täällä :)

      Poista