perjantai 22. helmikuuta 2013

Helppo kladdkaka vanilja-valkosuklaavaahdon kera...




Hyvää iltaa teille kaikille lukijoille! Kiva nähdä, että blogissani on joka päivä kivasti liikennettä ja näköjään tekemäni asiat kiinnostavat =) Tänään tulee neljä viikkoa täyteen siitä, kun aloitin tämän bloggaamis touhun. Innostusta minulla riittää ja kiitokset siitä teille rakkaat lukijat. Minulla on pää pullollaan kaikenlaisia ideoita ja niitä on mukava laitaa tänne esille sitä mukaan, kun saan niitä toteutettua. Jatketaan samaan malliin =)
Tänään leivoin blogini kunniaksi kladdkakan, tämän reseptin olen itse kehitellyt...
Bästa kladdkakan eli paras mutakakku
Tarvitset:
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeri
1 dl "silmä" kaakaota tai ½ dl kaakaota +
100g tummaa suklaata
1/4 tl suolaa
3 munaa
75 g sulatettua voita/ margariinia
2 dl Sunnuntai  gluteenittomia vehnäjauhoja
 ( voi vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)

Vanilja-valkosuklaavaahto

Tarvitset:

n. 70 g valkosuklaata
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen


Sekoita kulhoon kaikki muut aineet paitsi jauhot.
Lisää jauhot ja vatkaa taikina tasaiseksi.

Paista uunin keskiosassa n. 20min. 175 asteessa, jätä kakku keskeltä hieman raa`aksi.

Vanilja-valkosuklaavaahto

Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa, sekoita tasaiseksi.

Hyvää viikonloppua ja ihania herkkuhetkiä teille!

Anne


2 kommenttia:

  1. jos haluaa jotain tosi hyvää niin tämän kakukun kun leipasee niin se on siinä!!elikkä olen saanut taas maistaa annen herkkuja!

    VastaaPoista