maanantai 5. elokuuta 2013

Hyvät suklaakeksit

Leivoin näitä suklaakeksejä tyttäreni synttäreille. Nämä keksit onnistuvat aina, ne ovat helppo tehdä ja kaiken lisäksi maistuvat taivaallisen hyvälle. Kokeilkaa!!
 
 
Hyvät  suklaakeksit
 
Tarvitset:
200 g suklaata
150 g voita/margariinia
2 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
½ dl tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
 
 
 
Tee näin: Aloita leikkaamalla suklaa rouheeksi terävällä veitsellä. Vatkaa huoneen lämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan munat yksitellen. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola. Lisää seos voivaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi vaahdoksi. Lisää rouhitut suklaapalat taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita  pari ruokalusikallista taikinaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille keoiksi ja tasoita niiden pintaa lusikalla. Jätä keksien väliin leviämisvaraa, ettei ne leviä yhtenäiseksi levyksi. Kypsennä 12-14 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes keksin pinta halkeilee. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
 
 
Hyviä keksihetkiä kaikille!! :)
 
Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti