tiistai 13. elokuuta 2013

Mansikka-sitruunamousse täytekakku

Tässä tämä lupaamani täytekakku resepti. Pikkuneiti toivoi omille 3-vuotissynttäreille keijukakkua ja tällaisen minä tein. Kuten tiedätte, niin mansikka ja sitruuna sopivat aivan älyttömän hyvin yhteen... kakku oli ihanan raikas ja kesäinen makuelämys :)
Mansikka-sitruunamousse täytekakku
(n.40 hengen)
Pohja
Tarvitset:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen
Tee näin: Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos munavaahdon joukkoon varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220 asteessa uunin keskitasolla n. 14-15 min. Anna jäähtyä kunnolla! Tein kakkuun neljä tällaista kakkupohjaa.

Tee seuraavana valmiiksi mousset ja sokerikreemi.
Mansikkamousse
Tarvitset:
500g mansikoita
5 dl mansikkakermaa
150 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
(2 rkl sokeria)
Tee näin: Survo mansikat haarukalla (jos käytät pakastemansikoita kaada ylimääräinen neste pois). Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää vaahtoon survotut mansikat, vaniljakreemijauho ja makusi mukaan sokeria. Sekoita mousse kevyesti tasaiseksi. Laita mousse jääkaappiin kunnes alat täyttämään kakkua.
Sitruunamousse
Tarvitset:
5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
300 g Lemon curdia (Mackays)
2 tl vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
Tee näin: Vatkaa kerma vaahdoksi  ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää vaahtoon Lemon curd, vaniljasokeri sekä vaniljakreemijauhe. Sekoita mousse kevyesti tasaiseksi. Laita mousse jääkaappiin kunnes alat täyttämään kakkua.
Sokerikreemi
200 g margariinia tai voita
6-7 dl tomusokeria 
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Tee näin: Lisää margariini, tomusokeri, vaniljasokeri sekä vesi kulhoon ja vatkaa tasaiseksi kreemiksi. Laita kreemi jääkaappiin. Jos kreemi on levitys vaiheessa liian kovaa, voit käyttää sitä hetken mikrossa, jotta se on helpompi levittää.

Kostutus
Kakkupohjan kostutuksessa käytän max ½ dl per muna eli tähän koko kakkuun käytin
n. 7 ½ dl Sprite- limonaadia.
Kakun täyttäminen
Täytä kakkuvälit vuorotellen mansikka- ja sitruunamoussella. Tasoita kakun laidat terävällä veitsellä. Levitä ohut kerros voikreemiä kakun päälle ja laita kakku hetkeksi kylmään ennen kuin levität marsipaanilevyn kakun päälle.

Kuorrute ja koristeet
Vaaleanpunaisen marsipaanilevyn päälle tein keijun ja muut koristeet sokerimassasta.
Vaaleanpunainen pursotus
2½ dl mansikkakermaa (vaahdotettuna)
vaniljakreemijauhetta
Mintunvihreä pursotus
2½ dl Flora vispiä (vaahdotettuna)
3 rkl Lemon curdia
Vihreää pastaväriä
vaniljakreemijauhetta
Vaahdot on helpompi pursottaa kun ne ovat kylmiä. Tee kakkuun pursotukset haluamallasi tavalla.

Ihania kakkuhetkiä!! :)

Anne


2 kommenttia:

  1. On se kyllä upea kakku niin sisäisesti ja ulkoisesti!!! Ei ole pikku homma!! Anne on vielä niin tarkka kaikinpuolin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olihan siinä vähän näpertämistä, mutta kivaa oli :)

      Poista