Sitruunainen sokerikakku
Tarvitset:
75 g voita/margariinia
3 munaa
2 dl hienoasokeria
1½ dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
3 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Tee näin: Voitele ja jauhota vuoka, n. 1½ litrainen. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Kaada sekaan maito sekä sulatettu voi/margariini. Sekoita taikinaan myös sitruunan raastettu kuori. Yhdistä jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos varovasti taikinan sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakku uunin alatasolla n.40 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin levität kuorrutteen. Kuorrute: Sekoita tomusokeri ja sitruunan mehu. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Anne
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Tee näin: Voitele ja jauhota vuoka, n. 1½ litrainen. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Kaada sekaan maito sekä sulatettu voi/margariini. Sekoita taikinaan myös sitruunan raastettu kuori. Yhdistä jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos varovasti taikinan sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakku uunin alatasolla n.40 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin levität kuorrutteen. Kuorrute: Sekoita tomusokeri ja sitruunan mehu. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Anne
Hyvää oli! Ja oli muutenkin mukava sunnuntai ilta teidän tykönä!
VastaaPoistaJep, kiva kun kävitte :)
VastaaPoista