sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Helppo kookos-murupaistos

 
Tänäänkin on ollut aivan mahtava aurinkoinen ilma, +7 astetta lämmitti jo ihan kivasti :) Monta tuntia ollaan taas vietetty lasten ja koirien kanssa ulkona. Välillä lapset kävivät sisällä vähän levähtämässä ja minä yllätys, yllätys leipomassa. En voinut vastustaa kiusausta...minun oli pakko testata leipoa gluteenittomana tämä uusimman Kotivinkki-lehden kookos-murupaistos resepti. Maku kokonaisuus oli makuhermoja kutkuttava!! Paistoksen muru päällinen oli ihanan kookoksinen ja rapea ja sisustassa persikka ja mansikka loivat upean yhdistelmän. Kaiken lisäksi tämä oli erittäin helppo tehdä, kaikki hoitui käden käänteessä.
 
Kookos-murupaistos
 
4-6 hengelle
 
Tarvitset:
 
1 tlk (820/480 G) säilykepersikoita
500 g pakastemansikoita
1 dl sokeria
 1 tl vaniljasokeria (ei alkuperäisessä reseptissä) 
2 rkl perunajauhoja
 
 
Muruseos
 
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (ei alkuperäisessä reseptissä) 
3 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2 dl kookoshiutaleita
1/3 tl suolaa
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
 
 
Tee näin: Valuta ja kuutioi säilykepersikat. Laita ne kulhoon. Lisää jäiset mansikat. Sekoita joukkoon sokerit ja perunajauhot. Levitä seos uuninkestävään, matalaan vuokaan, joka on halkaisijaltaan n. 25 cm.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää glut. jauhot, kookoshiutaleet ja suola. Sekoita nopeasti muruseokseksi. Ripottele muruseos mansikoiden ja persikoiden päälle.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa, kunnes muruseos on kauniin ruskea.
 
 

 
Vapaa päivän kunniaksi kokattiin päivällinen mummon ja vaarin kanssa grillikodassa. Siellä on mukava nautiskella ja ruokakin maistuu jotenkin paremmalle. Nyt keväällä on tullut melkeinpä viikottain tehtyä ruokaa kodassa. Talon isäntä jäi paitsi tästä lystistä, kun oli 16 tuntia töissä...sori, hani mutta, kanafileet ja lisukkeet olivat very good!! :)
 
Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille ja roppakaupalla energiaa tulevaan viikkoon :D
 
Anne



4 kommenttia:

  1. Kiva lukea tätä blogia! Tullu jo tavaksi aina illalla lukea että mitään se Anne on taas leiponu ja touhunnu! :) Ihania leipomuksia ja kuvia! Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! Oikein kiva kuulla, että seuraat puuhiani :D Minä jatkan samaan malliin!! :)

      Poista
  2. kyllä oli ihana viettää sunnuntaipäivää nikkalassa sain taas nauttia ihanien lastenlapsien seurasta se on parasta elämässä!ja tienkin syödä miniän herkku leivonnaisia!kiitos annelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapas hyvä vaan, oli kyllä kiva kokkailla ja herkutella yhdessä :)

      Poista