tiistai 2. huhtikuuta 2013

Suklaamousse

 
Suklaa on suurinta herkkuani ja tumma suklaahan on Glasgown yliopiston tekemän tutkimuksenkin mukaan terveellistä ;)  Tulosten mukaan kohtuullinen määrä suklaata piristää mieltä sekä voi ehkäistä joitakin sairauksia. Suklaan nauttimisen yhteydessä havaittiin verenkierron parantuvan ja sen myötä vaikutus aivosolujen toimintaan oli positiivista.  Mitä tummempi suklaa sitä terveellisempää se on :)  Tänään tein sitten tummasta suklaasta moussea. Reseptin löysin vanhasta Mat magasinet-lehdestä.

Suklaamousse
 
Tarvitset:

100g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
1 tl kaakaota
2 kananmunan valkuaista
2 rkl sokeria
1 dl maitorahkaa
tummaa suklaata koristeluun

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon kahvi, apelsiininkuori ja kaakao. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka suklaaseen sekä viimeisenä munavaahto, sekoita tasaiseksi. Laita mousse annoskulhoihin ja anna olla vähintään 1 tunti jääkaapissa. Ennen tarjoilua raasta moussen päälle tummaa suklaata.
 
 
Nami, nami!! :)
 
Anne



 

2 kommenttia:

  1. Hei Anne!.
    Oletpa taas tehnyt hyvän näköistä mussea
    minun täytyy kokeilla tehdä sitä
    koska pidän tummasta suklaasta.
    olen myös lukenut että se on tervelistä.
    Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän aikuisten mielestä oli tosi hyvää, mutta lapset ei niin mielellään tätä moussea syönyt, kun ei ollut niin makeaa.

      Poista