Tänään Hunajamuru innostui leipomaan ja kun kotoa löytyi tuoreita mansikoita sekä lime, ei taida olla vaikea arvata mitä tuli leivottua...no, tietysti mansikka-lime kääretorttu. Ihanan kuohkean kääretorttupohjan kätkössä on limekermarahkaa mansikoiden kera. Nyt kaikki leipomaan tätä helppoa ja raikkaan makuista kääretorttua :)
Mansikka-Lime kääretorttu
Tarvitset:
Pohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoa
2 rkl gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
1 dl tomusokeria
1 limen raastettu kuori
½ litraa mansikoita
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen
Tee näin: Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja sekoita ne varovaisesti vaahdon sekaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla n. 13-15 min. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Irrota varovasti päällimmäinen paperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan rahka, tomusokeri ja limen raastettu kuori. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle ja ripottele päälle mansikat. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi.
Herkullista!! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti :)
Anne
Hieno kattaus ja herkullisen näköinen kääretorttu!
VastaaPoistaKiitoksia ja kääretorttu maistui ihanan raikkaalle :)
PoistaSievät pastillin värit ,kattauskin on jo herkullisen näköinen,
VastaaPoistakääretortusta puhumatakaan,
täytyy kyllä leipoa, kääretorttu, aivan ihanan näköinen.
ritva
Kiitos Ritva, testaa ehdottomasti leipoa tämä kääretorttu :)
Poistaja ihanan näköistä :)nam!
VastaaPoistaja slurps, ihanan makuista! Kiva Elli, että kävit kurkkaamassa minun blogia :)
Poistasiitäpä taas idea, lähenki keräämään ahomansikat kääretorttua varten
VastaaPoistaEhdottomasti, tämä on niin hyvää :)
VastaaPoista