sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Mansikka-Lime kääretorttu


Tänään Hunajamuru innostui leipomaan ja kun kotoa löytyi tuoreita mansikoita sekä lime, ei taida olla vaikea arvata mitä tuli leivottua...no, tietysti mansikka-lime kääretorttu. Ihanan kuohkean kääretorttupohjan kätkössä on limekermarahkaa mansikoiden kera. Nyt kaikki leipomaan tätä helppoa ja raikkaan makuista kääretorttua :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mansikka-Lime kääretorttu
 
Tarvitset:
 
Pohja
 
4 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoa
2 rkl gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte
 
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
1 dl tomusokeria
1 limen raastettu kuori
½ litraa mansikoita
 
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen
 
Tee näin: Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja sekoita ne varovaisesti vaahdon sekaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla n. 13-15 min. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Irrota varovasti päällimmäinen paperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan rahka, tomusokeri ja limen raastettu kuori. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle ja ripottele päälle mansikat. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi.
 
 
Herkullista!! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti :)
 
Anne

 

8 kommenttia:

  1. Hieno kattaus ja herkullisen näköinen kääretorttu!

    VastaaPoista
  2. Sievät pastillin värit ,kattauskin on jo herkullisen näköinen,
    kääretortusta puhumatakaan,
    täytyy kyllä leipoa, kääretorttu, aivan ihanan näköinen.
    ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva, testaa ehdottomasti leipoa tämä kääretorttu :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. ja slurps, ihanan makuista! Kiva Elli, että kävit kurkkaamassa minun blogia :)

      Poista
  4. siitäpä taas idea, lähenki keräämään ahomansikat kääretorttua varten

    VastaaPoista