Aamulla hoksasin, että olin eilen jälleen kerran unohtanut ostaa itselleni gluteenitonta leipää. No, päätin sitten leipoa aamiaisleipää. Scones on hyvä ja helppo leipä, joten leipasin pellillisen sitä.
Scones
Tarvitset:
2½ dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
200 g kermaviiliä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Tee näin: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini ja kermaviili. Sekoita sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Levitä taikina levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (käytä jauhoja kun painelet ettei taikina tartu käteen kiinni). Paista uunin keski tasolla n. 15 - 17 min. kunnes leivän pinta on kullanruskea. Leikkaa leipä paloiksi. Englantilaisten suosimat skonssit voidaan nauttia vaikka juuston taikka marmeladin kera.
Maukasta torstaipäivän jatkoa kaikille!! :)
Anne
Sainpa taas hyvän reseptin,
VastaaPoistahelppo tehä. kiitos!
Ritva.
Jep, nopea ja hyvä leipä. Kannatee kokeilla :)
Poista