Lauantaiherkuksi tein Twix-paloja. Palat koostuvat murokeksipohjasta, jossa täytteenä toffee ja kuorrutteena maitosuklaa. Mahtavan makuinen herkku! Palat muistuttavat aika paljon Twix-patukkaa, patukka muistetaan myös nimellä Raider. Nyt kipin kapin testaamaan Twixin leipomista. Reseptin löysin Bakverk & fikastunder- blogista.
Tarvitset:
Pohja
125 g pehmeää voita
4 dl gluteenitonta jauhoa
(voit vaihtaa glut.jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
½ dl sokeria
Toffee
175 g voita
2 dl sokeria
3 dl kermaa
½ dl siirappia
200 g maitosuklaata
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
Tee näin: Sekoita yhteen voi, jauho ja sokeri ja vaivaa pohjaksi. Levitä pohja n. 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20 min. Kun pohja on uunissa, aloita samantien toffeen tekeminen. Sekoita kattilaan toffeeseen tarvittavat ainesosat ja kiehauta sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 45-50 min välillä sekoittaen. Tee kuulatesti eli upota pieni määrä toffeeta teelusikalla lasilliseen kylmää vettä. Toffee on valmista, kun sen voi pyörittää palloksi. Toffeen tulee kuitenkin olla melko löysää. Kaada toffee pohjan päälle ja anna olla jääkaapissa n. 15 min. Kaada sulatettu suklaa puoliksi jähmettyneen toffeen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Ota Twixi hetkeksi huoneenlämpöön ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
Herkullisia Twix hetkiä!
Anne
voi herran jee ne oli hyviä..........kiitos!!
VastaaPoistaOlepas hyvä vaan! Täytyy kyllä myöntää, että nuo Twixit on aivan mahtavan makuisia :)
Poistavoi jestas...oi nam. Pitää testata!
VastaaPoistaVoin kyllä suositella, nämä on aivan loistavia :)
Poista