tiistai 21. tammikuuta 2014

Suklaatäytekakku täytteenä Lemon curd ja suklaamousse


 Olin täysin unohtanut laittaa tänne tammikuun alussa tyttöjen kanssa tekemäni suklaatäytekakun ohjeen. Suklaisenkakkupohjan täytteenä oli itsetehty lemon curd sekä maitosuklaamousse. Kertakaikkiaan loistava yhdistelmä! Suklaakakkupohjan reseptin löysin Kinuskikissa leipoo-kirjasta ja  Lemon curd ohje on myös kinuskikissan.

Lemon curd-suklaamousse suklaatäytekakku

Tarvitset:

Pohja
2 dl gluteenittomia jauhoja
(voit vaihtaa glut.jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
1½ dl perunajauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
3½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa


Lemon curd

2 sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita

Maitosuklaamousse

5 dl Flora vispiä
100 g tuorejuustoa
 240 g maitosuklaata

Kakun kostutus

n. 1½ dl vaniljamaitoa

 Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen


Tee näin suklaatäytekakkupohja: Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. lisää munat yksitellen vatkaten.  Sekoita hitaalla teholla vatkaten ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito. Maito ei saa olla liian lämmintä, ettei rasva sula. Kaikkea maitoa ei tarvitse lisätä: jos taikina vaikuttaa liian löysältä,  2½ dl riittää. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 50-60 min. Pohja saa jäädä paistovaiheessa keskeltä hieman kosteaksi.

Kotitekoinen Lemon curd: Laita kattilaan kuoriraaste, puristettu sitruunamehu, keltuaiset ja sokerit. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Jatka kiehuttamista miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee (n. 5 min.) Kaada seos kulhoon ja laita kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes koostumus on vaahtomaista. Lisää sekaan pehmeä voi pieninä nokareina. Vatkaa vaahto tasaiseksi. Laita Lemon curd kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.  Lemon curd säilyy pari viikkoa jääkaapissa.

Tee näin maitosuklaamousse: Aloita sulattamalla suklaa. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää sekaan sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Laita mousse hetkeksi jääkaapiin ennen kakun täyttämistä. 

Kakun täyttäminen ja kuorrutus: Kostuta kakkupohjat vaniljamaidolla. Levitä ensimmäiseen väliin Lemon curdia oman maun mukaan ja levitä päälle maitosuklaamoussea 1-2 cm kerros.Täytä toinen kerros samalla tavalla. Kostuta kakun päälimmäinen pohja ja kuorruta kakku lopulla maitosuklaamousella. Koristele haluamallasi tavalla.

Anne


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen! Voisikin tehdä lemon curdia itse, se kaupasta saatava on niin kovin makeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Minä leivoin kakun ja lapset tekivät koristeet :) Itsetehty Lemon curd on mielestäni paljon parempaa kuin kaupasta ostettu :)

      Poista